Αποκλεισμός των πρυτάνεων από νέα υποψηφιότητα

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η είδηση που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας και αφορά στο γεγονός ότι καταργείται το δικαίωμα των νυν πρυτάνεων να θέσουν και πάλι υποψηφιότητα, με το αιτιολογικό ότι δεν ολοκλήρωσαν ομαλά τη θητεία τους.
 
Αυτό αναφέρει σε απόφασή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, σύμφωνα με «Το Βήμα».
 
Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται ως απάντηση προς τα μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα οποία ουσιαστικά τιμωρεί νομικά για τον πρόσφατο αποκλεισμό υποψήφιας κοσμήτορα από τη Φιλοσοφική Σχολή με ελλιπή αιτιολογία.
 
Ρόλος του ΝΣΚ, όπως είναι γνωστό, είναι να γνωμοδοτεί επί των νόμων που έχουν ψηφισθεί και των νομικών προβλημάτων που τυχόν παρουσιάζουν.
 
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προσέφυγε σε αυτό προκειμένου να λάβει απαντήσεις για όλα τα «γκρίζα σημεία» που αφορούν τις επερχόμενες πρυτανικές εκλογές του Μαΐου σε δέκα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας: Πανεπιστήμια Αθηνών, Γεωπονικό, Αιγαίου, Δημοκρίτειο, Ιωαννίνων, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας, Πάτρας, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.