Βιολογία Γενικής Παιδείας: Η τελευταία επανάληψη οδηγεί στην επιτυχία

Με τις εξετάσεις να απέχουν χρονικά περίπου ένα μήνα το άγχος φαίνεται να κυριεύει τους μαθητές.

Σίγουρα είναι από τις κρισιμότερες περιόδους αλλά το άγχος δεν είναι καλός σύμβουλος. Η επιτυχία ακολουθεί την προσπάθεια και ήρθε η ώρα, παραμένοντας ψύχραιμοι, να κάνετε τις τελευταίες προσπάθειες για να πετύχετε τα μέγιστα.

Έχοντας ολοκληρώσει την κάλυψη της εξεταστέας ύλης, πρέπει να προγραμματίσετε μια καλή επανάληψη.

Το Φροντιστήριο Σύγχρονο σας συμβουλεύει ότι πρέπει να βάζετε στόχος εφικτούς και να προσπαθείτε να τους τηρείτε, χωρίς υπερβολές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε σωστά, καθώς χρειάζεστε ενέργεια, αλλά και να ξεκουράζεστε όποτε νιώθετε ότι η απόδοσή σας μειώνεται.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει πλήρως τις έννοιες, θεωρίες και διαδικασίες που περιγράφονται στο σχολικό βιβλίο ώστε να είστε προετοιμασμένοι να δώσετε μια ολοκληρωμένη απάντηση.

Προσπαθήστε να επιλύσετε ασκήσεις των οποίων γνωρίζετε την μεθοδολογία αξιολογώντας τις απαντήσεις που δίνετε τόσο ως προς την πληρότητα όσο και ως προς την ορθότητα. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η μεθοδολογία των ασκήσεων στηρίζεται στη θεωρεία οπότε πρέπει να απαντώνται κατάλληλα. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ερμηνεύετε διαγράμματα αλλά και συνδυαστικά θέματα ή θέματα κρίσης. Αξιοποιείστε με απόλυτη ψυχραιμία τα δεδομένα της εκφώνησης για την επίλυση των ασκήσεων. Προσπαθήστε να λύσετε θέματα πανελληνίων τα οποία καλύπτουν και συνδυάζουν όλη την εξεταστέα ύλη.

Αν σ’ αυτή την επανάληψη συναντήσετε δυσκολίες, ακόμα και αν αφορά επεξεργασμένα θέματα, ζητείστε τη βοήθεια των καθηγητών σας και στο σχολείο και στο φροντιστήριο.

Μην ξεχνάτε ότι λύνοντας τις απορίες σας αποκτάτε περισσότερη αυτοπεποίθηση, μειώνετε το άγχος σας και προσεγγίζετε το πρότυπο του δυνατού υποψηφίου που με γνωστική επάρκεια και θάρρος θα είναι ο αυριανός φοιτητής, θα είναι ένας άνθρωπος με ικανότητες και γνώση του τρόπου που θα αγωνιστεί για να κατακτήσει τους στόχους του στα πανεπιστήμια και στη ζωή.

Καλό διάβασμα…