Βιασμός στη Μόρια: Σε εποπτεία οι τέσσερις ανήλικοι βιαστές

Από το hotspot έχει φύγει και ο 17χρονος Πακιστανός που κατήγγειλε το βιασμό του

Απομακρύνονται από το hotspot στη Μόρια οι τέσσερις ανήλικοι Πακιστανοί που κατηγορούνται ότι βίασαν ομαδικά έναν 17χρονο ομοεθνή τους μέσα στο κέντρο και κατέγραψαν το βιασμό με τα κινητά τους. Στους 4 φερόμενους βιαστές επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι.

Μετά την απολογία τους, οι τέσσερις έφηβοι, τέθηκαν υπό την εποπτεία της υπηρεσίας πρώτης υποδοχής, για να μεταφερθούν σε χώρο εκτός του χώρου κράτησης των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, μέχρι να οριστεί η δίκη. Επίσης διατάχθηκε η απαγόρευση συναναστροφής με τους υπόλοιπους ανήλικους πρόσφυγες, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ο ανήλικος που κατήγγειλε το γεγονός απομακρύνθηκε από το hotspot της Μόριας και φιλοξενείται σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων που λειτουργεί από μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι λεπτομέρειες για το έγκλημα σοκάρουν.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέργησαν από κοινού και χρησιμοποίησαν απειλές και σωματική βία σε βάρος του 16χρονου, ενώ επιπλέον κατέγραψαν με τα κινητά τηλέφωνά τους τις πράξεις τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή τους τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας μια και αποδεικνύουν την αποτρόπαια πράξη τους.

Ο παθών εξετάστηκε από Ιατροδικαστή, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή, όπου και απολογούνται αυτή την ώρα.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, νωρίς σήμερα το πρωί, όλοι οι δικηγόροι που ορίστηκαν αυτεπάγγελτα ως υπερασπιστές των τεσσάρων, παραιτήθηκαν αμέσως μόλις διάβασαν τη σχηματισθείσα δικογραφία.