Συνέλαβαν τους απαγωγείς της 27χρονης από την Κυψέλη

Στη σύλληψη δυο ανδρών, ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας 53 και 48 ετών προχώρησε η αστυνομία για την υπόθεση απαγωγής της 27χρονης κοπέλας από την Κυψέλη, ανηψιάς του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης.

Εγκέφαλος της απαγωγής είναι ο 48χρονος ενώ αναζητείται ο συνεργός τους, υπήκοος Αλβανίας.

Η αρπαγή είχε γίνει την 31 Οκτωβρίου στη Κυψέλη και η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη στις 9 Νοεμβρίου αφού καταβλήθηκαν λύτρα 82.500 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκε ένα σπίτι στην Αρτέμιδα Αττικής, όπου οι δράστες κρατούσαν την 27χρονη ημεδαπή.

Η σύλληψη έγινε αφού ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του 48χρονου που βρέθηκε στην επιστολή με την οποία ζητούσε τα λύτρα αλλά και πάνω στην κοπέλα.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, οι δράστες τις βραδινές ώρες της 31-10-2014, ακινητοποίησαν και επιβίβασαν με τη βία σε όχημα την 27χρονη ημεδαπή, έξω από την οικία της στην Κυψέλη.

Ύστερα από δύο (2) ημέρες και συγκεκριμένα τις βραδινές ώρες της 02-11-2014, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και απαίτησαν για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ.

Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και την Παρασκευή, 07-11-2014, οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως «λύτρα» 82.500 ευρώ.

Τα χρήματα αφέθηκαν βραδινές ώρες της 07-11-2014 σε συγκεκριμένο σημείο, που υπέδειξαν οι δράστες, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ενώ η απαχθείσα απελευθερώθηκε ύστερα από δύο (2) ημέρες και συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες της 09-11-2014, κοντά στο σπίτι της στην Κυψέλη, όπου την μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα ο 48χρονος συλληφθείς.

Στο σπίτι του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων «λύτρων», ενώ στην οικία του 53χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, έντεκα (11) φυσίγγια αβολίδοτα, κρότου, μία μεταλλική αμπούλα, μία πλαστική συσκευασία εντός της οποίας υπήρχαν μεταλλικά σφαιρίδια.