Ενοχή των κατηγορουμένων για το φόνο Κοτσιλίδη, ζητά ο εισαγγελέας

Την ενοχή των κατηγορουμένων για την άγρια δολοφονία του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη, γιου ενεχυροδανειστή, πέρυσι τον Απρίλιο πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Σε μια αγόρευση καταπέλτη η εισαγγελική λειτουργός εμφανίστηκε πεπεισμένη πως οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του νεαρού και γι αυτό φρόντισαν να καλύψουν τα πρόσωπα τους. Μάλιστα, ως δόλωμα, σύμφωνα με την εισαγγελέα, χρησιμοποίησαν την 25χρονη η οποία έχει χαρακτηριστεί και γυναίκα αράχνη αφού γνώριζαν πως το θύμα είχε αδυναμία στις εύσωμες γυναίκες.

Η εισαγγελέας εκτίμησε πως ο καθοριστικός άνθρωπος στην τραγική ιστορία ήταν ο τρίτος κατηγορούμενος ο οποίος συνεργαζόταν επαγγελματικά με τον πατέρα του θύματος αφού ήταν παλαιοπώλης και γνώριζε την καλή οικονομική κατάσταση του θύματος αλλά και τις προτιμήσεις του στις… εύσωμες. «Το θύμα δεν είχε παρέες ούτε ερωτικές σχέσεις με το άλλο φύλο. Ήταν κλεισμένος στον εαυτό του. Είχε ομολογήσει όμως την αδυναμία του στις εύσωμες γυναίκες και αυτό το γνώριζε ο τρίτος κατηγορούμενος ο οποίος το είπε στους υπόλοιπους και όλοι μαζί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την 25χρονη, η εμφάνιση της οποίας ταιριάζει με τις προτιμήσεις του θύματος», είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Η 25χρονη Α.Σ. είχε αναλάβει, όπως η ίδια ομολόγησε στην απολογία της να …. «απασχολήσει» τον Γιώργο Κοτσιλίδη, για να μπορέσουν οι συνεργοί της να πάρουν τα χρήματα και τα χρυσαφικά που υπήρχαν στο σπίτι του. Κι όλα αυτά, όπως ισχυρίστηκε, ήταν ιδέα του φίλου της Γ.Μ ο οποίος απολογούμενος ανέλαβε όλη την ευθύνη για τη ληστεία, πέφτοντας όμως σε σωρεία αντιφάσεων. « Ζητώ μια μεγάλη συγνώμη. Ήταν τεράστιο λάθος. Αναμίχθηκα με λάθος ανθρώπους. Ήταν ιδέα του Γ.Μ να γνωρίσω τον 30χρονο. Δεν το είχα ξανακάνει. Φοβόμουν. Θα έμπαινα μέσα στο σπίτι και θα έκανα σεξ μαζί του. Θα άνοιγα την πόρτα και θα έμπαιναν οι άλλοι τρεις για να πάρουν τα χρήματα. Ο ρόλος μου ήταν να τον απασχολώ. ..Χρειαζόμουν τα χρήματα. Ήμουν άνεργη», υποστήριξε στην απολογία της.

Ο συγκατηγορούμενός της Γ.Μ., παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού με τον οποίο διατηρούσε τότε ερωτική σχέση ισχυρίστηκε ότι χρειαζόταν 500 ευρώ για να της τα δώσει, επειδή ζούσε μόνη της. «Ζητώ συγνώμη από όλους. Ό,τι έγινε ήταν δικό μου λάθος. Εγώ τα οργάνωσα . Εγώ τους έμπλεξα όλους. Ήμουν μικρός και χρειαζόμουν τα χρήματα για να βοηθήσω την Α.Σ».

Ρίχνοντας πάντως το φταίξιμο για όσα τελικά έγιναν ο ένας στον άλλον οι κατηγορούμενοι επέμειναν πως δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 30χρονο. Ο τέταρτος κατηγορούμενος Κ.Α απολογούμενος πάντως υποστήριξε ότι παρούσα την ώρα που φίμωναν το γιο του ενεχειροδανειστή ήταν και η 25χρονη. «Δεν λένε την πραγματική αλήθεια. Αυτοί με έπεισαν να κάνουμε μια κλοπή. “ Έλα μαζί μας, θα σου δώσουμε κάποιο χαρτζηλίκι”, μου είπαν. Ο Γ.Μ έβαζε την ταινία στο στόμα του θύματος που φώναζε. Του πάταγαν το κεφάλι με τα πόδια. Πόσο ν’ αντέξει; Έσκασε. Δεν είμαστε κακοποιοί. Εγώ ήξερα πως θα τον έδεναν μόνο και θα έφευγαν.».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Σεπτεμβρίου.