Επάγγελμα “επαναστάτης” δηλώνει ο Μαζιώτης

Προθεσμία δύο ημερών πήρε ο Νίκος Μαζιώτης, προκειμένου να μελετηθεί η δικογραφία και στη συνέχεια να απολογηθεί.

Ο 27ος τακτικός ανακριτής Πλημμελειοδικών Αθήνας, που έχει αναλάβει την υπόθεση, πέρασε το κατώφλι του Ευαγγελισμού, όπου ο Ν. Μαζιώτης νοσηλεύεται φρουρούμενος, λίγο μετά τις 11:30 το πρωί του Σαββάτου και η κατάθεση κράτησε λίγα λεπτά.

Ζητούσε επίμονα να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και να συνεχιστεί εκεί η θεραπευτική αγωγή του. Μάλιστα υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι θέλει να φύγει από το νοσοκομείο. 

Όπως αποφασίστηκε, ο Νίκος Μαζιώτης μεταφέρθηκε στο Εφετείο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά τις 16:10 του Σαββάτου με ειδική διαδρομή μέσα από το Κολωνάκι. Η μεταφορά του έγινε συνοδεία περιπολικών, οχημάτων της Αντιτρομοκρατικής και μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι γιατροί του Ευαγγελισμού, όπως ανέφερε η τηλεόραση του Star, είχαν αντίθετη γνώμη από τον Νίκο Μαζιώτη και συνέστησαν την παραμονή του για τουλάχιστον δύο ακόμη 24ωρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αλλά ο ίδιος επέμενε να φύγει και υπέγραψε τη σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Η μεταγωγή ξεκίνησε στις 16:30 του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά. Μετά το Εφετείο, όπου οδηγήθηκε για να εκτελεστεί το ένταλμα που εκκρεμεί εις βάρος του, ο Νίκος Μαζιώτης μεταφέρθηκε, επίσης με πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Νίκος Μαζιώτης έμεινε πέντε λεπτά με το ρολόι στο Εφετείο (!) και κατόπιν, η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε για τον Κορυδαλλό. Οι Αρχές, ούτως ή άλλως, δεν περίμεναν πολλά από την απολογία του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος ήδη είχε ήδη δείξει τις προθέσεις του από τις στιγμές της νοσηλείας του στον Ευαγγελισμό.

Όπως ανέφερε το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η μεταγωγή έγινε προκειμένου ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών να εκτελέσει το ένταλμα που αφορά στην καταδίκη του Ν. Μαζιώτη για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα" σε 25ετή κάθειρξη κατά συγχώνευση καθώς και στην καταδίκη σε φυλάκιση 10 μηνών που του επιβλήθηκε για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να πει ακόμα και το όνομά του στον ανακριτή, ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και όταν ρωτήθηκε τι επαγγέλλεται η απάντησή του ήταν: "Επαναστάτης".

Σημειώνεται ότι πραγματοποιείται παράσταση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τον Νίκο Μαζιώτη από ομάδα ατόμων που είναι συγκεντρωμένοι στις οδούς Μαρασλή και Βασιλίσσης Σοφίας.

(Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος)