Απειλούσε ότι θα τους κάψει όλους στο Πανεπιστήμιο Πειραιά!

Απειλούσε να γίνει ο Μπρέιβικ της Ελλάδας, αφού μέσω facebook Προειδοποιούσε, μέσω Facebook, ότι θα μπει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και "θα τους κάψει όλους".

Πρόκειται για έναν 21χρονο Έλληνα φοιτητή ο οποίος φιλοδοξούσε να γίνει ο... Μπρέιβικ της Ελλάδας.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια ακριβώς από τις 77 δολοφονίες που διέπραξε ο ακροδεξιός μακελάρης Άντερς Μπρέιβικ στη Νορβηγία και η Ελληνική Αστυνομία ανησυχούσε, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", για επίδοξο μιμητή του που είχε δείξει ανησυχητικές προθέσεις μέσψ διαδικτύου.

Ο 21χρονος εντοπίστηκε εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με αστυνομικούς ζητούσε συγνώμη για όσα είχε γράψει.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν πριν από τρεις μέρες, όταν οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πειραιά κατήγγειλαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι συγκεκριμένο άτομο διατύπωνε συστηματικά απειλές κατά προσώπων και πραγμάτων του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι απειλές διατυπώνονταν δημόσια αλλά και μέσω Facebook.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς, ο φοιτητής δήλωνε οργισμένος με το σύστημα των πανεπιστημίων, τον τρόπο βαθμολόγησης και κατάταξης. Ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του αδικημένο από το σύστημα και δήλωνε σε κάθε τόνο ότι θα κάνει μεγάλο κακό.

Οι ειδικοί δεν επιθυμούσαν να επαναλάβουν λάθη που έχουν γίνει στο εξωτερικό, όπου επίδοξοι κατά συρροήν δολοφόνοι προαναγγέλλουν τις προθέσεις τους, αλλά κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά.

Τουναντίον, λόγω της ιδιαιτερότητας της καταγγελίας στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα ενδελεχή ψηφιακή αστυνομική έρευνα.

Ο ίδιος ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε. Το ψηφιακό υλικό που συγκεντρώθηκε τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας, η οποία παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση.