Τρομοκρατικό χτύπημα κατά της τρόικας φοβάται η Αστυνομία

Η αγοραπωλησία ρουκετοβόλου όπλου στη "μαύρη αγορά" δημιουργεί υποψίες στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία για κινητοποίηση του Χριστόδουλου Ξηρού και γενικότερα των ασύλληπτων τρομοκρατών.

Τα δεδομένα αυτά ενισχύουν τους φόβους για ένοπλο χτύπημα στην διάρκεια της επίσκεψης της Τρόικας στην χώρα μας, όπως εκφράζεται τις τελευταίες ώρες από ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Άλλωστε, οι αστυνομικοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ρουκετοβόλο αποτελεί ένα από τα "αγαπημένα" όπλα της εγχώριας τρομοκρατίας.

Τουλάχιστον δύο χτυπήματα της νέας γενιάς αντάρτικου πόλης έχουν επιχειρηθεί τον τελευταίο χρόνο με ρουκέτα. Το πρώτο ήταν τον περασμένο Ιανουάριο στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, το δεύτερο σημειώθηκε το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου γύρω από τις εγκαταστάσεις αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βαρυμπόμπη.

Με τους φόβους να πλανώνται, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima.gr, έχει αρχίσει η τοποθέτηση του ειδικού δικτύου ενσύρματων καμερών που θα δίνουν εικόνα σε επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ, στη ΓΑΔΑ, αλλά μέχρι και σε φορητούς υπολογιστές αξιωματούχων των αρχών ασφαλείας.

Ωστόσο, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε επαγρύπνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος" και διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η συγκεκριμένη αγοραπωλησία, με όσες πληροφορίες μπορούν να φτάσουν στα χέρια της και να επιβεβαιωθούν.

Οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής ανησυχούν ιδιαίτερα για το οπλοστάσιο που έχουν στη διάθεσή τους τα μέλη των ομάδων νεοτρομοκρατίας. Σημειώνεται ότι την 1η Φεβρουαρίου βρέθηκε βαρύς οπλισμός σε ένα ασημί Opel Astra, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο Παλαιό Φάληρο. Τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους οι άγνωστοι ιδιοκτήτες του οχήματος ήταν τέσσερα βλήματα RPG, τέσσερις προωθητικοί μηχανισμοί, ένας εκτοξευτήρας RPG, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1 με πυροκροτητές, τρία καλάσνικοφ και επτά γεμιστήρες, αλλά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική επίθεση.

Η πληροφορία περί αγοραπωλησίας ρουκετοβόλου πιθανότατα να σχετίζεται με τον εντοπισμό του συγκεκριμένου αυτοκινήτου-γιάφκα, αλλά και με την αστοχία υλικού που έχει εντοπιστεί στις ρουκέτες που έχουν ήδη στη διάθεσή τους οι τρομοκράτες.

Αυξημένα είναι ήδη τα μέτρα προστασίας γύρω από κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε στόχους που μπορεί να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των τρομοκρατών, ενώ έχει διπλασιαστεί η φύλαξη προσώπων και αξιωματούχων, μιας και είναι αυξημένη η παρουσία τους στην ελληνική πρωτεύουσα λόγω της Ελληνικής Προεδρίας.