Με το νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκε ο φονιάς του 27χρονου

Με τις διατάξεις του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών 4322/2015 (γνωστός ως νόμος Παρασκευόπουλου αφού ψηφίστηκε επί υπουργείας του κ. Νίκου Παρασκευόπουλου) είχε αποφυλακιστεί ο 38χρονος Γεωργιανός, Ρομπέρτο Σ., που πυροβόλησε θανάσιμα τον 27χρονο κοσμηματοπώλη Θόδωρο Παπαδόπουλου, μπροστά στα μάτια της ίδιας του της μητέρας, μέσα στο κοσμηματοπωλείο που διατηρούσαν στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

O 27χρονος Θόδωρος Παπαδόπουλος

Ο 38χρονος Γεωργιανός αποφυλακίστηκε στις 7 Αυγούστου. Είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη για σωρεία αδικημάτων.

Να σημειωθεί ότι νομικοί κύκλοι είχαν εκφράσει αμφιβολίες για το αν έπρεπε να αποφυλακιστεί ο 38χρονος καθώς είχε κριθεί ως ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Με τον ίδιο νόμο περί αποσυμφόρησης των φυλακών, είχαν αποφυλακιστεί και οι 7 Γεωργιανοί που είχαν δολοφονήσει τον εστιάτορα στην Ύδρα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε αντιδράσει όταν μεταδόθηκε πως οι 7 Γεωργιανοί είχαν εκμεταλλευτεί το νόμο. 

Διαβάστε σχετικά: Αποφυλακίστηκε ο "Χοντρός", ο Έλληνας βαρώνος της κοκαΐνης

Ο νόμος προβλέπει ότι όσοι έχουν καταδικαστεί με ποινή άνω των 10 ετών και έχουν ήδη εκτίσει το 1/3 της ποινής τους μπορούν να αποφυλακίζονται προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των ελληνικών φυλακών καθώς υπεράριθμοι κρατούμενοι μένουν στα κελιά των περισσότερων σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας.