Έρχονται χιόνια και στην Αττική

Βροχές στα δυτικά, κεντρικά, και νότια τμήματα της χώρας, όπου στο νότιο Αιγαίο, στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονες,  ισχυρούς ανέμους στα πελάγη και χαμηλές θερμοκρασίες στα βόρεια, αναμένουνε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως τη νύχτα και τις πρωινές ώρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, καθώς και στα ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.   Η κακοκαιρία δεν θα επηρεάσει την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου εκεί θα επικρατούν μόνο τοπικά αυξημένες νεφώσεις.   

Ειδικότερα, στην Αττική θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θακυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς κελσίου (στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως και 13 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -2 έως 10 στη βόρεια Ελλάδα, 7 έως 16 στη δυτική Ελλάδα, 2 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 10 έως και 16 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.     

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές – νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 7 και τοπικά 8  μποφόρ, ενώ και στον Κορινθιακό θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ, κυρίως στο δυτικό τμήμα. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι  βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από τα ανατολικά - νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένιση από αργά το βράδυ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από το weather.gr