Τα GT5 σχέδια της Porsche

Η Porsche, μετά τα GT2, GT3 και GT4, φέρεται να κατοχύρωσε και το λογότυπο «GT5», το οποίο κατά τα φαινόμενα θα χρησιμοποιηθεί σε 1 ή περισσότερα μοντέλα της, που δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής στη γκάμα τους κάποια σχετική έκδοση.

Πιθανότατα μιλάμε για τη ναυαρχίδα είτε της Panamera, είτε της Macan ή φυσικά και των δύο. Η βάση του συλλογισμού είναι πως δεν υπάρχει αγωνιστική κατηγορία GT5, οπότε δεν πρέπει να αφορά σε κάποιο sportscar της Porsche, που έχει και αγωνιστική έκδοση.

Η Porsche αρνήθηκε να σχολιάσει τους εν λόγω συλλογισμούς, αλλά ο επικεφαλής του τμήματος GT, ο κος Andreas Preuninger, είχε νωρίτερα απαντήσει θετικά στο αν σκέφτονται να φτιάξουν «αγωνιστικές» εκδόσεις για τα SUV τους, τα οποία τα πάνε καλά εμπορικά.

Κλείνοντας, αναφέρουμε πως η Porsche έκανε αίτηση κατοχύρωσης του «GT5» τον περασμένο Αύγουστο, μαζί με το «GT4», το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα στην κορυφαία έκδοση της Cayman. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας φέρεται να δήλωσε πως το «GT5» θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε πιο συμβατικά, υψηλής απόδοσης, μοντέλα της Porsche.

Πηγή: autotriti.gr