Arctic Van Test: Αντιμέτωπα με τον πάγο

Το νέο Transit και το νέο Transit Connect αναδείχτηκαν πρώτα στις κατηγορίες τους μετά από μία επίπονη, 5θήμερη δοκιμασία που θέτει οχήματα και οδηγούς να αντιμετωπίσουν ακραίες προκλήσεις σε πάγο, κρύο και χιόνι, στον παγωμένο βορρά της Φινλανδίας – όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν ακόμα και στο -50 C.

Σλάλομ σε παγωμένο αεροδιάδρομο αλλά και οδήγηση 700 χιλιόμετρων σε παγωμένους και διαβρωμένους δρόμους, προκειμένου να ξεχωρίσουν τα καλύτερα μικρά επαγγελματικά για τις συνολικές επιδόσεις τους σε κατηγορίες όπως απόδοση καυσίμου, ικανότητα μεταφοράς φορτίου και οδική συμπεριφορά.

Συντάκτες δοκιμαστές από έξι Ευρωπαϊκά περιοδικά επαγγελματικού αυτοκινήτου οδήγησαν τα οκτώ van που συμμετείχαν στο Arctic Van Test και ανέδειξαν τα δύο Ford νικητές με πρώτη διπλή νίκη στην 23χρονη ιστορία του θεσμού. Κάτι που επίσης δοκιμάστηκε ήταν εκκίνηση και λειτουργία θέρμανσης και ξεθαμπώματος, μετά από ολονύκτια παραμονή των οχημάτων στην ύπαιθρο σε συνθήκες πολικού ψύχους.

Το νέο Transit κατατάχθηκε πρώτο ή ισάξιο στην κορυφή σε εννέα από 13 κατηγορίες έχοντας απέναντί του μοντέλα των Mercedes-Benz, Opel και Volkswagen. Το μικρότερο Transit Connect κατατάχθηκε πρώτο ή μοιράστηκε την κορυφή σε επτά κατηγορίες και εντυπωσίασε με την οδική συμπεριφορά και ευστάθειά του σε παγωμένες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας ανταγωνισμό από τις Citroen, Renault και Volkswagen.

Σχετικά Tags
Ford