Μειωμένες οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών ανήλθαν στις 8.452 μονάδες τον προηγούμενο μήνα

Πτωτικά κινήθηκαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Απρίλιο, καθώς με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών ανήλθαν στις 8.452 μονάδες, καταγράφοντας μείωση 12,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ οι ταξινομήσεις ελαφρών φορτηγών σε 428 μονάδες.

Πάντως, συνολικά για το πρώτο τετράμηνο του 2017 καταγράφεται αύξηση των ταξινομήσεων νέων επιβατικών της τάξεως του 17,9% σε ετήσια βάση.

Εξάλλου, στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση 26,1% από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις παρουσιάζουν μείωση κατά -30,6% ως προς το 2016.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει ο ΣΕΑΑ, η σύγκριση της αγοράς σε σχέση με πέρυσι θα καταστεί εφικτή μετά την πάροδο του πρώτου εξαμήνου, καθώς στα στοιχεία του περασμένου έτους είχαν προκύψει μεγάλες διακυμάνσεις εξαιτίας της παροχής κινήτρων απόσυρσης για λίγους μήνες.