Τέλος ο Αλόνσο, στη Ferrari ο Φέτελ

Παρελθόν για την ομάδα της Ferrari αποτελεί από την Πέμπτη (20/11) ο Φερνάντο Αλόνσο, με την scuderia ν' ανακοινώνει το κοινή συναινέσει «διαζύγιό» της με τον Ισπανό πιλότο και παράλληλα την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γερμανό τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Αλόνσο είχε συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια με την ιταλική ομάδα, το γυαλί ωστόσο, είχε ραγίσει και αποτελούσε κοινό μυστικό ότι οι δύο πλευρές είχαν από καιρό αποφασίσει να ρίξουν... καρό σημαία στην συνεργασία τους.

Όσον αφορά στο μέλλον του 33χρονου Ίβηρα πιλότου, ο οποίος έχει κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 δύο φορές, φημολογείται ότι έχει, ήδη, συμφωνήσει με την ομάδα τηςMcLaren. Για την ιστορία, ο Αλόνσο πανηγύρισε 11 νίκες με την Ferrari ανεβαίνοντας στο podium συνολικά 44 φορές.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά το σκέφτηκα προσεκτικά και από την αρχή μέχρι το τέλος, η αγάπη μου για τη Ferrari ήταν η βασική μου σκέψη. Φεύγω από τη Scuderia μετά από πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας έφτασα στο ανώτερο επίπεδο επαγγελματικά, έχοντας να αντιμετωπίσω μεγάλες προκλήσεις που με έσπρωξαν στο να βρω νέα όρια» υπογράμμισε στις τελευταίες του δηλώσεις ως μέλος της Ferrari ο Φερνάντο Αλόνσο.

Όσον αφορά στον πιλότο, ο οποίος θ' αποτελεί από το 2015 τον ομόσταυλο του Κίμι Ραϊκόνεν στην scuderia, αυτός θα είναι ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια. Ο Φέτελ έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και στην Ferrari ευελπιστούν ότι μπορούν μαζί του ν' ανέβουν ξανά, μετά το 2007, στην κορυφή των κατασκευαστών της Formula 1.

«Το επόμενο βήμα στην καριέρα μου θα το περάσω με τη Ferrari και για μένα σημαίνει πως ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα. Όταν ήμουν παιδί, ο Μίχαελ Σουμάχερ στο κόκκινο μονοθέσιο ήταν το μεγαλύτερο είδωλο μου και τώρα είναι μεγάλη τιμή για μένα το να έχω την ευκαιρία να οδηγήσω μια Ferrari. Είχα πάρει την πρώτη γεύση από το τι σημαίνει το πνεύμα της Ferrari, όταν κατέκτησα την πρώτη νίκη μου στη Μόντσα το 2008 (με την Toro Rosso) με ένα κινητήρα που είχε κατασκευαστεί στο Μαρανέλο. Η Scuderia έχει μεγάλη παράδοση στο σπορ και έχω μεγάλο κίνητρο να βοηθήσω την ομάδα να επανέλθει στην κορυφή. Θα δώσω όλο μου το είναι για να το καταφέρουμε» ήταν η δέσμευση του Φέτελ μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με τηνFerrari.