Φουρτούνες στο Μαρανέλο: Υπ’ ατμόν ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari

Έξι χρόνια χωρίς τίτλο στο πρωτάθλημα της Formula 1 είναι πολλά για μία θρυλική ομάδα, όπως είναι η Ferrari, και φαίνεται πως η αποτυχία της Μόντσα δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις στη διοίκηση της Ferrari, με το διευθύνοντα σύμβουλο Λούκα Κορντέρο ντι Μοντετζεμόλο να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.

Για πρώτη φορά από το 2008, η Ferrari δεν είχε πιλότο της στην πρώτη τριάδα της τελικής κατάταξης στη Μόντσα, με τον Κίμι Ράικονεν να τερματίζει μόλις ένατος και τον Φερνάντο Αλόνσο να εγκαταλείπει, για πρώτη φορά μετά από 86 συνεχόμενους τερματισμούς.

“Στη Formula 1, όπως και γενικά στον αθλητισμό, υπάρχουν μέρες που πρέπει να ξεχαστούν, και αυτή ήταν σίγουρα μία από αυτές”, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Μάρκο Ματιάτσι, που ανέλαβε τον περασμένο Απρίλιο.

Κι ενώ ο Μοντετζεμόλο έχει δηλώσει πως είναι διατεθειμένος να εξαντλήσει τη θητεία του ως διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, που λήγει το 2017, φαίνεται πως η διοίκηση της Fiat, μητρικής εταιρείας της Ferrari, έχει άλλη γνώμη, καθώς οργιάζουν οι φήμες ότι ο Μοντετζεμόλο δε θα μείνει για πολύ ακόμα στο πόστο του. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε, δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Μοντετζεμόλο.

Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters αναφέρουν ότι το χάσμα μεταξύ των δύο ανδρών είναι αγεφύρωτο και η αποχώρηση του Μοντετζεμόλο ίσως πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους.

“Υπάρχουν δύο στοιχεία στη Ferrari που είναι σημαντικά για μας: τα οικονομικά αποτελέσματα, στα οποία ο Μοντετζεμόλο έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, και η διαχείριση του αθλητικού τμήματος. Η καρδιά της Ferrari ανήκει στις νίκες στη Formula 1. Το να τη βλέπει κανείς σε τόσο κακή κατάσταση, να μην έχει κερδίσει τίποτα από το 2008, ακόμα και με τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου και εξαιρετικούς μηχανικούς, με απασχολεί και με ενοχλεί απίστευτα”, δήλωσε ο Μαρκιόνε λίγο μετά το τέλος του γκραν πρι της Μόντσα. “Δε συζητάμε για παραίτησή του, αλλά κανείς δεν είναι αναντικατάστατος”, διεμήνυσε εξάλλου.