Έκλστοουν: Οι Έλληνες θέλουν γκραν πρι, αλλά υπάρχουν λεφτά;

Εδώ και πολλά χρόνια ακούγεται πως η Ελλάδα θα μπορούσε να ενταχθεί στο χάρτη της Formula 1, με μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα στη Δραπετσώνα. Πλέον, με την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων του “Μεσογειακού Γκραν Πρι Formula 1” στις 30 Μαΐου, το όνειρο αυτό ίσως να είναι πιο κοντά στην πραγματοποίησή του.

“Οι Έλληνες το θέλουν”, δηλώνει ο επικεφαλής της Formula 1, Μπέρνι Έκλστοουν, σε συνέντευξή του στο CNN. “Θέλουν να πάω να δω τον πρωθυπουργό ή το δήμαρχο. Πρέπει να δούμε αν υπάρχουν χρήματα”, προσθέτει.

Σύμφωνα με το CNN, το συνολικό κόστος της κατασκευής μίας πίστας Formula 1 και της άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα, που συνήθως διαρκεί για δέκα χρόνια, ανέρχεται περίπου στο 1 δισ. δολάρια, και, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, θα ήταν δύσκολο για την εκάστοτε κυβέρνηση να δικαιολογήσει μία τόσο μεγάλη επένδυση εν μέσω κρίσης, αν και θα ήταν πιθανό να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα αυτά ιδιώτες επενδυτές.

Ήδη, από το 2016 στο πρόγραμμα της Formula 1 μπαίνει για πρώτη φορά το Αζερμπαϊτζάν, με τη νέα πίστα του Μπακού, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα επιστρέφει, μετά από απουσία 23 ετών, το ράλι του Μεξικό – μήπως έρχεται και η σειρά της Ελλάδας