Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Πανθρακικός στους “4”

Ιστορική πρόκριση πέτυχε ο Πανθρακικός, ο οποίος επιβλήθηκε με 1 – 0 της Βέροιας στην Κομοτηνή με γκολ του Σαρακατσάνου στο 39ο λεπτό. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, είχε νικήσει και στον πρώτο αγώνα με το ίδιο σκορ στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.

Με τη νίκη αυτή ο Πανθρακικός περνάει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και, αφού έχασαν αρκετές ευκαιρίες, με τον Μπαϊκαρά στο 12΄ (πλασέ), τον Σαρακατσάνο στο 29΄ (γυριστό σουτ) και τον Κάστσελαν στο 35΄ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 39΄. Σε μία φάση διαρκείας και μετά από κόρνερ του Μπαϊκαρά, ο Μακρυδημήτρης έκανε το σουτ από κοντά, ο Καντιμοίρης απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Σαρακατσάνος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και “άνοιξε” το σκορ.

Η Βέροια, από την πλευρά της, έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει στην εκπνοή του πρώτου μέρους, όταν ο Κουτσόπουλος εξουδετέρωσε με δυσκολία το σουτ του Γκιγιέρμο.

Ο Πανθρακικός διατήρησε την υπεροχή και μετά την ανάπαυλα έφτασε μία ανάσα από το να πετύχει ένα ακόμα τέρμα, όταν στο 55ο λεπτό ο Καντιμοίρης έσωσε την ομάδα του στο τετ-α-τετ με τον Χρήστου και στη συνέχεια ο Τζημογιάννης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το γύρισμα πλασέ του Μουνάφο.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Μακρυδημήτρης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Μουνάφο, Μίνγκας (53΄ Λουσέρο), Τζάνης (88΄ Γωνιάδης), Μακρυδημήτρης, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Σκλιοπίδης (77΄ Κοντογουλίδης), Καστσελάν, Σερφά

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Μπερτέν, Ρεάνο, Τζημογιάννης, Μπάρμπας, Παυλίδης (79΄ Γεωργέας), Μενέντες, Πέρεζ, Καλτσάς (75΄ Γεωργιάδης), Μοκάκε, Μάνος (66΄ Ιωάννου)