Ίβιτς: Δεν υπάρχει φαβορί, είναι 50-50 οι πιθανότητες

Χαμηλούς τόνους κράτησε ενόψει του τελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ ο προπονητής του ΠΑΟΚ

Χαμηλούς τόνους κράτησε στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού Κυπέλλου ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ιβιτς, που τόνισε πως στον αγώνα δεν υπάρχει φαβορί, μοιράζοντας τις προοπτικές εξ ημισείας στους δυο φιναλίστ. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του «Δικεφάλου» στη συνέντευξη Τύπου:

Αν ο ΠΑΟΚ έχει ηγέτες για τον τελικό: "Το έχουμε αποδείξει, φτάσαμε στον τελικό. Έχουμε αποδείξει πως έχουμε παίκτες που μπορούν να σηκώσουν την ομάδα στην πλάτη τους, δεν βρισκόμαστε τυχαία εδώ, αύριο θα αποδείξουμε πως έχουν αυτό που πρέπει για να κατακτήσουν το Κύπελλο". 

Για την επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ έναν τίτλο: "Όλη τη χρονιά δουλεύουμε μαζί, υπάρχει πίεση όλη τη χρονιά, όχι μόνο αύριο, διαχειριστήκαμε καλά την πίεση, δεν νομίζω πως ο τελικός θα μας δημιουργήσει έξτρα πίεση, γνωρίζουμε ότι εδώ έφτασαν οι δυο καλύτερες ομάδες, υπάρχουν κίνητρα, θεωρώ ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο".

Για το αν υπάρχει άγχος, προσμονή για αύριο: "Ξέρουμε τι σημασία έχει αυτό το παιχνίδι, έχουν όλοι μεγάλο κίνητρο, δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε εδώ, μας έχει μείνει το αυριανό παιχνίδι. Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ομάδα που θέλει αυτό το τρόπαιο". 

Για την πιθανή ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του: "Ναι, έχω αποφασίσει εδώ και τρεις ημέρες". 

Για την άποψη του για την ΑΕΚ: "Έχουμε παίξει μεταξύ μας, έχουμε παίξει στο ίδιο πρωτάθλημα, γνωρίζουμε τις δυνατότητες της, είναι ένας σύλλογος που λειτουργεί πολύ καλά, έχουν πάρει πολλούς βαθμούς στο β΄γύρο, νομίζω βρίσκονται στην δεύτερη θέση πίσω από εμάς στην συγκομιδή στον β΄γύρο, έχουν έναν ικανό προπονητή που γνωρίζει την ομάδα. Θα έλεγα ότι έχουν σύλλογο δυνατό...".

Για τον Αραούχο και τους άλλους παίκτες που θεωρεί επικίνδυνους από την ΑΕΚ: "Δεν είναι μοναδικός ο Αραούχο, όλοι οι παίκτες δεν είναι τυχαία στην ΑΕΚ. Είναι από τους επικίνδυνους, είναι επιτελικός, έχει εύκολο γκολ. Προετοιμαζόμαστε και πιστεύω πως εμείς έχουμε καλύτερους παίκτες και όταν προετοιμάζεσαι για έναν τέτοιο παίχνίδι, δίνεις πληροφορίες για την ομάδα που έχουν, γι΄αυτά που θέλεις να δεις στο γήπεδο, πιστεύουμε στους παίκτες μας και αυτό κάνουμε μέχρι σήμερα... ". 

Για το αν υπάρχει φαβορί: "Δεν υπάρχει, παίζουν μεταξύ τους δυο μεγάλες ομάδες, είναι 50-50 οι πιθανότητες. Δεν μπορώ να μιλήσω για φαβορί. Ένας τελικός είναι ομαδική δουλειά, εξαρτάται και από τους παίκτες σε τι μέρα είναι, να μας βγουν αυτά που σχεδιάζουμε...".
 
Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο την προηγούμενη φορά: "Στα προηγούμενα χρόνια δεν ήμουν εκεί για να πω τι είχε ο ΠΑΟΚ. Εγώ σας έχω πει ότι η φετινή ομάδα έχει αρκετά καινούργια πρόσωπα από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι σήμερα. Για να φτιάξεις κορμό και να δέσεις παίκτες μεταξύ τους δεν είναι εύκολο, τα χαρακτηριστικά και η σκληρή δουλειά δένουν την ομάδα και γι΄αυτό εμφανίζεται έτσι όπως θα ήθελα εγώ. Σε πολλά παιχνίδια έχουμε δείξει εικόνα επιθυμητή, σε μια διοργάνωση Κυπέλλου όμως υπάρχουν παιχνίδια που δεν έχεις καλή αποδόση, σε ποσοστό 80% όμως είμαι ικανοποιημένος, αυτό μας δίνει δύναμη και είμαι αισιόδοξος. Φτάσαμε εδώ και το μοναδικό που έχουμε στο μυαλό μας ειναι να κερδίσουμε τον τελικό. Το πως θα μιλήσω στους παίκτες θα το κρατήσω για μας. Δεν έχω να πω κάτι για την διαιτησία, αύριο θα κερδίσει η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο". 

Για το καλύτερο σενάριο για τον ΠΑΟΚ στον τελικό: "Δεν μπορείς να σχεδιάσεις τι θα γίνει στα πρώτα λεπτά και στα τελευταία. Δεν είναι εύκολο. Ο κάθε προπονητής έτσι και γω θα ήθελα ένα γρήγορο γκολ, δίνει αυτοπεποίθηση, θέλω συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ζητώ από τους ίδιους να δουλεύουν σκληρά, να έχουν θέληση και πειθαρχία και να πιστεύουν στις δυνατότητες τους". 

Για τις συζητήσεις  που γίνεται για την έδρα του τελικού: "Δεν είχα κάποια προτίμηση για το γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι αύριο θα είναι όλα έτοιμα. Ξέρω ότι δουλεύουν συνέχεια και πιστεύω ότι μέχρι 2-3 ώρες πριν τον αγώνα όλα θα είναι έτοιμα. Θέλω όλος ο κόσμος που θα έρθει να είναι και να νιώθει ασφαλής στις θέσεις τους και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί". 

Για την τακτική εν όψει του τελικού και της προετοιμασίας: "Ότι είναι να κάνουμε το έχουμε κάνει. Έχουν μείνει λίγες ώρες και πλέον δεν έχει σημασία τι θα γίνει σήμερα. Οι παίκτες μου είναι προετοιμασμένοι για τον αγώνα και δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι με μία τελευταία προπόνηση ή μία τελευταία οδηγία...".

Για την δικαστική εκκρεμότητα που υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα: "Σκέφτομαι μόνο το αυριανό παιχνίδι και τίποτα περισσότερο. Δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο, υπάρχει δικαιοσύνη και πιστεύω ότι θα κάνει το χρέος της..."

Τους παίκτες του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε σήμερα στην αίθουσα συνεντεύξεων του Πανθεσσαλικού λίγο πριν την τελευταία προπόνηση της ομάδας του ο εκ των αρχηγών του «δικεφάλου του Βορρά», Στέλιος Μαλεζάς. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός κράτησε χαμηλούς τόνους ενόψει του τελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ωστόσο, δεν απέφυγε να εκφράσει την αισιοδοξία του για τη μεγάλη αυριανή αναμέτρηση: 
«Δεν έχουμε κατακτήσει -μαζί κι εγώ- κάποιοι ποδοσφαιριστές ένα τρόπαιο στην καριέρα μας. Κοιτάμε αυτή τη στιγμή αυτό το Κύπελλο, αυτή την ημέρα που είναι πολύ σημαντική κι εύχομαι να πάνε όλα καλά» είπε αρχικά και στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις: 
Για το «μότο» του ΠΑΟΚ (δεν παίζουμε, κερδίζουμε): «Εγώ με αυτά δεν τα έχω καλά, αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να κερδίσουμε το Κύπελλο. Το πως παίζονται ή δεν παίζονται οι τελικοί, είναι καλό να το δείξουμε στο γήπεδο. Καλά είναι τα λόγια, αλλά πιο σημαντικά είναι τα έργα».
Για το αν θα θεωρείται επιτυχημένη η χρονιά, εφόσον η ομάδα πάρει το Κύπελλο: «Νομίζω ότι θα έχουμε βάλει ένα μεγάλο λιθαράκι, έτσι ώστε να μπορούμε να λέμε ότι είχαμε μία καλή χρονιά. Το Κύπελλο είναι στόχος, θέλουμε να δούμε και τι θα γίνει και με κάποια άλλα θέματα και θα είμαστε ικανοί, εφόσον το κατακτήσουμε, να θεωρούμε τη χρονιά επιτυχημένη».
Για την ήττα από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, είτε παίζεις με τον πρώτο ή με τον τελευταίο μία στιγμή μπορεί να τα αλλάξει όλα. Κανείς δεν το σκέφτεται, εμείς κοιτάμε το αυριανό παιχνίδι ως έναν τελικό, ως ένα παιχνίδι που μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο».
Για τη... δίψα που υπάρχει στον ΠΑΟΚ για έναν τίτλο: «Το σημαντικό είναι αυτό να το δούμε σαν κίνητρο κι όχι να μας αγχώσει. Μπορεί να ακούγεται ωραίο ή άσχημο τώρα, αλλά το πιο σημαντικό είναι το πως θα εμφανιστούμε αύριο και πως θα προσπαθήσουμε να το δούμε αυτό σαν κίνητρο».