Οπλισμένοι σαν αστακοί έρχονταν στην Αθήνα φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα

Σαράντα ένας φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα, οι οποίοι ταξίδευαν με προορισμό της Αθήνα, συνελήφθησαν το πρωί στα διόδια Μοσχοχωρίου, κατά τη διάρκεια αστυνομικού μπλόκου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή των φιλάθλων, οι οποίοι επρόκειτο να παρακολουθήσουν αύριο το βράδυ τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Champions League,  βρέθηκαν βέργες από μπετό, ξύλινα δοκάρια και πέτρες. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας,  συνελήθφησαν 36 άτομα από την Σερβία και πέντε από την Ερζεγοβίνη, ηλικίας από 19 έως 38 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής από κοινού και παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων, βεγγαλικών και κροτίδων.

Συγκεκριμένα οι αλλοδαποί επέβαιναν σε εννέα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και κινούμενοι στην Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα, μετέβησαν σε εργοτάξιο και αφαίρεσαν από τον υπαίθριο χώρο του διάφορα υλικά, όπως: σιδηρόβεργες και ξύλινους δοκούς, καθώς επίσης πέτρες και ξύλα, πλην όμως κατά την αποχώρηση τους έγιναν αντιληπτοί. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στα οχήματα τους και διέφυγαν με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Εντοπίστηκαν στα διόδια και συνελήφθησαν. Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν:11 πτυσσόμενα μεταλλικά γκλοπ,3 φωτοβολίδες, 2 μεταλλικά εργαλεία (κλειδιά) και όλα τα προαναφερόμενα αφαιρεθέντα αντικείμενα.