1-1 στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ με την… αφηνιασμένη Ντόρτμουντ

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν ΠΑΟΚ και Ντόρτμουντ στο γήπεδο της Τούμπας, σε παιχνίδι για τη φάση των ομίλων του Europa League.

Οι Γερμανοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ, όμως τόσο ο Χόφμαν στο 2ο λεπτό, όσο και ο Μπέντερ με κεφαλιά στο 12' έστειλαν την μπάλα άουτ, ενώ στο 24' ο Όλσεν είπε “όχι” στον Κάστρο, σώζοντας με το πόδι.

Όμως ήταν ο ΠΑΟΚ που σκόραρε, κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν μετά από πάσα του Τζιόλη ο Μακ έφυγε στην αντεπίθεση, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της Ντόρτμουντ, και με “κεραυνό” έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βαϊντενφέλερ για το 1-0.

Ο Όλσεν αντέδρασε και πάλι σωστά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, προλαβαίνοντας τον Βιγκλ που βρισκόταν σε θέση βολής, αλλά και στο 71', όταν απέκρουσε με υπερένταση το καλοχτυπημένο φάουλ του Ρόις.

Νωρίτερα, ο Μπερμπάτοφ λίγο έλειψε να... γκρεμίσει την Τούμπα με μία απίθανη ατομική ενέργεια, την οποία επιχείρησε να τελειώσει “κρεμώντας” από μακριά τον γκολκίπερ της Ντόρτμουντ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Όμως ο Όλσεν, που ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, έγινε... μοιραίος στο 72', όταν από τη σέντρα του Κάστρο δεν έκανε καλή εκτίμηση και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη στο 81', όταν ο Ζαΐρο προτίμησε να πλασάρει από πλάγια θέση αντί να δώσει έτοιμο γκολ στον αμαρκάριστο Μπερμπάτοφ, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει σε κόρνερ, ενώ η Ντόρτμουντ είχε δύο καλές φάσεις στο τέλος, στο 87' με τον Όλσεν να αποκρούει ενστικτωδώς από το γύρισμα του Σμέλτσερ και στο 88' με το σουτ του Παρκ που έφυγε μόλις άουτ.

Το 1-1 παρέμεινε όμως μέχρι το τέλος, αφήνοντας και τις δύο ομάδες με το... παράπονο.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας για τον όμιλο του ΠΑΟΚ, η Κράσνονταρ επικράτησε με δυσκολία της Γκαμπάλα με 2-1, χάρη σε γκολ του Σμολόφ στο 84'.