Ξαναρχίζει η Superleague – Γρίφος η 11η αγωνιστική και ο πρόεδρος

Με τη δαμόκλειο σπάθη της αξίωσης του ποσού των 2 εκατ. ευρώ για την υποβάθμιση του προϊόντος από τη Superleague από τις συνεχείς αναβολές αγωνιστικών, η Λίγκα αναμένεται το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου (14:00) να αποφασίσει την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου.

Κι αν η επανέναρξη είναι κάτι που θα λυθεί εύκολα, αυτό που αποτελεί μυστήριο είναι η ημερομηνία τέλεσης της 11ης αγωνιστικής, βάσει του βεβαρημένου προγράμματος Τετάρτη-Κυριακή για τις περισσότερες ομάδες. Μετά τη μεσοβδόμαδη δράση των ευρωπαϊκών αγώνων, πιθανότατα, όπως προκύπτει και από το κλίμα, η αγωνιστική δράση θα αρχίσει με τη 12η αγωνιστική και μεσοβδόμαδα υπάρχει η εξα αναβολής 6η αγωνιστική, κατόπιν, η 13η το Σαββατοκύριακο και μετά ξανά αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ευρώπης.

Αποτελεί μυστήριο το πότε θα βρεθεί χρόνος για να διεξαχθεί η 11η αγωνιστική, καθώς μετά την 14η -μιας και το πρωτάθλημα έχει 18 ομάδες και 34 αγωνιστικές- έχει προγραμματιστεί από την αρχή της χρονιάς και εμβόλιμη η 15η αγωνιστική και το Σαββατοκύριακο (φτάσαμε 20 και 21 Δεκεμβρίου) θα γίνει η 16η αγωνιστική.

Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνεται η Boxing Day, η διεξαγωγή δηλαδή των αγώνων την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, κατά τα αγγλικά πρότυπα, ενώ στις 3 Γενάρη θα γίνει η 17η αγωνιστική, μεσοβδόμαδα, στις 7 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί η τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου και στις 10 του Γενάρη θα τελειώσει επιτέλους ο πρώτος γύρος!

Αναφορικά με το όνομα του προέδρου, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη γίνει διερευνητική κρούση -με αρχικά θετική ανταπόκριση- στον Γιώργο Μποροβήλο, αντιπρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης, χωρίς να αποκλείεται, ωστόσο και η ολική επιστροφή Αγραφιώτη, η οποία θα σημάνει και "κατάπαυση του πυρός", μπροστά στα χρήματα που αξιώνει η Nova, η οποία προσπαθεί να προστατεύσει το προϊόν που έχει χρυσοπληρώσει.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, άλλωστε, για τη συνεδρίαση της Δευτέρας, τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1.   Διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή προέδρου και αναπληρωτή προέδρου του Δ.Σ. κατόπιν της δήλωσης πρόθεσης παραίτησης του κ. Δ. Αγραφιώτη και της παραίτησης του κ. Ε. Σωπήλη από τα οικεία αξιώματα.

2.      Περιστατικά βιαιοπραγιών κατά προσώπων στο χώρο του ποδοσφαίρου και η εν γένει διαμορφωθείσα κατάσταση. 

3.    Προσφυγές των Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. και Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στα Πολιτικά Δικαστήρια – Συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε συνέχεια των από 03/09/2014, 08/10/2014 και 14/11/2014 αποφάσεων του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.

4.      Εισήγηση προς την Ε.Π.Ο. αναφορικά με τις επιπτώσεις για Π.Α.Ε. που δε θα αδειοδοτηθούν από την Ε.Π.Ο. για την αγωνιστική περίοδο 2015 – 16.

5.      Επανακαθορισμός των ημερομηνιών διεξαγωγής της 11ης έως και 17ης αγωνιστικής.

6.      Θέματα εκ της συνεργασίας με την εταιρεία Taf Sports Marketing A.E.

7.      Γραφεία του Συνεταιρισμού / αλλαγή έδρας.

8.      Αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να συζητηθούν τα εξής θέματα :«1.Παραίτηση Χιου Ντάλας από τα καθήκοντα ορισμού και αξιολόγησης των διαιτητών. Κλήση του για παροχή εξηγήσεων σχετικά με την παραίτησή του. 2.Διερεύνηση της πιθανότητας για συνέχιση του Πρωταθλήματος με ξένους διαιτητές, εφόσον η ΕΠΟ επιμένει στον μη ορισμό διαιτητών. 3. Προγραμματισμός συνάντησης Super League – υπουργού Δικαιοσύνης για να χαρακτηριστούν «κατεπείγουσες» και να επιταχυνθούν όλες οι ανοικτές έρευνες και εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο».

9.      Διάφορα.