Ο Ζεράρ Πικέ για το Ρόι Κιν: “Τον είδα και… τα έκανα πάνω μου”

Ο Ζεράρ Πικέ μίλησε στο βρετανικό περιοδικό Four Four Two για τις εμπειρίες του από τη Μάντεστερ Γιουνάιτεντ, πριν επιστρέψει στην Ισπανία, σε ηλικία 17 ετών για να ενταχθεί στη Μασία της Μπαρτσελόνα.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του κεντρικού αμυντικού-σταρ της Μπαρτσελόνα για τον Ρόι Κιν, ο οποίος ήταν τότε αρχηγός των Κόκκινων Διαβόλων.

"Τον είδα και... τα έκανα πάνω μου", ανέφερε αφοπλιστικά ο Πικέ, για να υποδηλώσει χαρακτηριστικά πόσο επιβλητική ήταν η παρουσία του Ιρλανδού στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ και όχι μόνο και δεν το είχε ξεχάσει όταν τον ξαναείδε οκτώ χρόνια μετά.

Ερωτηθείς για το αν φοβόταν τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο αμυντικός των Καταλανών απάντησε: "Δεν θα έλεγα πως φοβόμουν τον Φέργκιουσον. Αλλά ο Ρόι Κιν ήταν μια διαφορετική περίπτωση", φέρνοντας και πάλι την κουβέντα στο... σκιάχτρο των νεανικών του χρόνων.

"Δε θα ξεχάσω τη στιγμή. Το κινητό μου άρχισε να δονείται. Ο Κιν το άκουσε και έψαχνε σαν τρελός να βρει σε ποιον ανήκει. Τέτοιος τύπος ήταν", αποκάλυψε ακόμη.

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Ζεράρ Πικέ δε στέριωσε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο, οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά. Ο Ρόι Κιν έκλεισε την καριέρα του στους Σέλτικ και πλέον είναι προπονητής, ο Πικέ κατέκτησε τον κόσμο με την Μπαρτσελόνα και σε ένα ματς των Μπλαουγκράνα με τους Σκωτσέζους, ο Κιν πήγε ως θεατής να παρακολουθήσει το ματς:

"Τον είδα στο πλάι του γηπέδου, την ώρα που βγαίναμε στον αγωνιστικό χώρο. Χτύπησα με το χέρι μου το κεφάλι γιατί κατάλαβα ότι ακόμα με τρομάζει. Ήμουν 26 χρονών και τα έκανα πάνω μου", περιέγραψε χαρακτηριστικά ο Πικέ.