Στο Γουέμπλεϊ ο τελικός και οι ημιτελικοί του Euro 2020

Το Λονδίνο κέρδισε τη μάχη από το Βερολίνο κι έτσι το Γουέμπλεϊ θα φιλοξενήσει τους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό του Euro 2020. Η διοργάνωση βάσει του σχεδίου του Μισέλ Πλατινί θα φιλοξενηθεί συνολικά σε 13 χώρες. Οι Γερμανοί φέρονται να έκαναν πίσω γιατί έχουν επικεντρώσει τις δυνάμεις τους στο να αναλάβουν εξ' ολοκλήρου το Euro 2024. 

Οι προημιτελικοί καθώς και τρεις αγώνες των ομίλων θα γίνουν σε Μόναχο (Γερμανία), Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Αγία Πετρούπολη (Ρωσία) και Ρώμη (Ιταλία). 

Οι αγώνες των 16, καθώς και τρεις αγώνες των ομίλων θα γίνουν σε Κοπεγχάγη (Δανία), Άμστερνταμ (Ολλανδία), Μπιλμπάο (Ισπανία), Βουκουρέστι (Ρουμανία), Βουδαπέστη (Ουγγαρία), Δουβλίνο (Ιρλανδία), Βρυξέλλες (Βέλγιο) και Γλασκώβη (Σκωτία). 

Άλλες έξι πόλεις ήταν υποψήφιες, αλλά... ατύχησαν. Πρόκειται για το Μινσκ της Λευκορωσίας, τη Σόφια της Βουλγαρίας, την Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, τα Σκόπια της ΠΓΔΜ, τη Στοκχόλμη της Σουηδίας και το Κάρντιφ της Ουαλίας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οικοδέσποινες χώρες δεν εξασφαλίζουν αυτόματα παρουσία στην τελική φάση του Euro 2020 και θα συμμετέχουν στα προκριματικά ΚΑΙ οι 54 χώρες της UEFA διεκδικώντας τις 24 θέσεις για τα τελικά. 

Σημειώνεται πως κριτήριο για την επιλογή γηπέδου που θα φιλοξενούσε ημιτελικούς και τελικό ήταν να έχει μίνιμουμ χωρητικότητα 70.000 θεατών, για προημιτελικά 60.000 και 50.000 για τη φάση των ομίλων και τους 16, ενώ είχε ανακοινωθεί πως θα γίνονταν μόνο δύο εξαιρέσεις για γήπεδα που έχουν χωρητικότητα 30.000 θεατών. 

Πηγή: sport-fm.gr

Σχετικά Tags
UEFA