Στο Χαλάνδρι η Άρσεναλ για νέα ποδοσφαιρικά ταλέντα

Ο 17χρονος Ηλίας Χατζιθεοδωριδης και ο 16χρονος Σάββας Μούργος μετά από τέσσερα χρόνια σκληρής και μεθοδικής δουλειάς στην Arsenal FC Elite Academy South East Europe που στεγάζεται στη Θεσσαλονίκη έκαναν το επόμενο βήμα μεταπηδώντας στην Ακαδημία των Κανονιέρηδων του Βόρειου Λονδίνου. 

Οι δυο Έλληνες ταλαντούχοι νεαροί, διεθνείς με τις μικρές εθνικές ομάδες υπέγραψαν τον περασμένο Ιούλιο συμβόλαιο διετούς διάρκειας και πλέον στελεχώνουν την Κ-18 της Arsenal FC στην οποία αποτελούν βασικά στελέχη με συνεχή παρουσία στα φιλικά προετοιμασίας της ομάδας. 

Το 2010 η Arsenal FC ξεκίνησε στην Ελλάδα τη λειτουργία της 1ης Ελίτ Ακαδημίας της στην Ευρώπη. Η Arsenal FC Elite Academy Southeast Europe, έχει σκοπό να εκπαιδεύσει την επόμενη γενιά παικτών που θα επανδρώσει την Ακαδημία της Arsenal FC στο Λονδίνο και εν συνεχεία την πρώτη ομάδα με παίκτες από την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο Ηλίας Χατζιθεοδωριδης και ο Σάββας Μούργος αποτελούν τους πρώτους απόφοιτους της Arsenal FC Elite Academy SE.E που προάγονται στην ακαδημία του συλλόγου του Λονδίνου. 

Στο πλαίσιο της ανίχνευσης και άλλωνταλαντούχωννεαρώνποδοσφαιριστών οι σχολέςποδόσφαιρουτης Arsenal λειτουργούν σαν δίκτυο scouting της Arsenal FC. Σε κάθε σχολή του δικτύου, που εντάσσεται σε αυτό το πρόγραμμα οργανώνεται μία Elite Squad με σκοπό της την ανεύρεση και προπόνηση των καλύτερών παιδιών της περιοχής σε συγκεκριμένες ηλικίες. 

Τα παιδιά θα παρακολουθούνται σε ετήσια βάση από τον Λάκη Παπαϊωάννου, επίσημο scout της Arsenal στην Νοτιοανατολική Ευρώπηκαι τεχνικό διευθυντή των σχολών σε Ελλάδα και Κύπρο. Ήδη μέσω του προγράμματος των Elite Squads των σχολών έχουν επιλεγεί για την στην Arsenal FC Elite Academy SE.E., 11 από τους 20 αθλητές που προπονούνται σε αυτή. 

Τη φετινή χρονιά το πρώτο Open Day Trial θα διεξαχθεί στο Χαλάνδρι στις εγκαταστάσεις του AFC (Εριφύλης 9) μέλος του δικτύου σχολών της Arsenal. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Αυγούστου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν εντελώς δωρεάν να δοκιμαστούν και να δείξουν τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες. 

Το Open day Trial αφοράπαίκτες και τερματοφύλακες γεννημένους τα έτη 2002 και 2003. Το προπονητικό πρόγραμμα έχει επιμεληθεί ο κ. Λάκης Παπαϊωάννου ο οποίος θα έχει και την επίβλεψη κατά τη διάρκεια του διημέρου με την υποστήριξη πιστοποιημένων προπονητών των Arsenal Soccer Schools. 

Σαββάτο 30 Αυγούστου 

08.30-09.00: Εγγραφές 
09.00-11.00: Προπόνηση 
18.00-20.00: Προπόνηση 

Κυριακή 31 Αυγούστου 

09.00-09.30: Εγγραφές 
09.30-11.00: Προπόνηση 

Κάθε ενδιαφερόμενο παιδί που έχει γεννηθεί τα έτη 2002 και 2003 μπορεί να συμμετάσχει στο Open Day Trial και τις δύο ημέρες. Αιτήσεις συμμετοχής υπάρχουν διαθέσιμες στις εγκαταστάσεις του AFC στο Χαλάνδρι. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με το AFC στα τηλέφωνα 210-68.55.006-8. 

Παράλληλα με το Open day trials στις ίδιες εγκαταστάσεις θα πραγματοποιηθεί και το ετήσιο προπονητικό σεμινάριο για τους προπονητές των σχολών με σκοπό την αρτιότερη κατάρτιση τους. 

Οι Arsenal Soccer Schools δίνουν μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση των προπονητών των σχολών του δικτύου που απηχεί τη φιλοσοφία που διέπει την Arsenal FC. Φέτος θα διεξαχθεί υπό την επίβλεψη του κ. Ton De Hoop, διδάκτορα της βασιλικής Σχολής Ποδόσφαιρου της Ολλανδίας (KNVB) με εξειδίκευση στην προπόνηση ταλαντούχων παικτών, και υπεύθυνο των Arsenal Soccer Schools στην Ολλανδία. 

Πηγή: sport-fm.gr