Βέροια και Πλατανιάς μοιράστηκαν βαθμούς και απογοήτευση

Η Βέροια δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη που θα την ξεκολλούσε από τις τελευταίες θέσεις και ανέβηκε απλά στους 15 βαθμούς. Ο Πλατανιάς από την άλλη έφτασε τους 19 βαθμούς, αλλά είχε την ευκαιρία να φύγει ακόμα και με τη νίκη από την Ημαθία, από τη στιγμή που ανέτρεψε το 0-1 και προηγήθηκε.

Τα προπονητικά σχήματα

Με 4-2-3-1 παρέταξε τη Βέροια ο Ράτκο Ντόσταντιτς. Ο Καντιμοίρης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Αμαραντίδη, Όστοϊτς, Μπάρμπα και Αποστολόπουλο να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Τραπ και Σιόντης ήταν τα αμυντικά χαφ, ενώ μπροστά τους κινήθηκαν οι Μπαργκάν, Καλτσάς και Ζεζίνιο. Μοναδικός επιθετικός αγωνίστηκε ο Μπεν.

Το 4-2-3-1 επέλεξε και ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο Γιώργαλλίδης υπερασπίστηκε την εστία, ενώ οι Δημήτρης, Φαΐσκα, Ιντζίδης και Φερνάντες αγωνίστηκαν στην άμυνα. Αγκιλέρα και Τέτε ήταν το δίδυμο του άξονα, με την τριάδα των Κατάι, Γουνδουλάκη και Μπέλιτς να βρίσκεται μπροστά τους. Μόνος μπροστά ήταν ο Τόρες.

Δίκαιη μοιρασιά

Ο Πλατανιάς μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και έψαξε το γκολ από νωρίς. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Τόρες μπήκε στην περιοχή από δεξιά αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ. Οι Κρητικοί κέρδιζαν φάουλ έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, τα οποία όμως περνούσαν ανεκμετάλλευτα.

Το γκολ, ωστόσο, ήρθε για τη Βέροια. Ο Καλτσάς έκανε ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε μετά από κόντρες στον Μπεν που με σουτ από πλάγια θέση άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ντόστανιτς στο 22'.

Ο Τραπ είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμα της ομάδας του στο 28' αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ημικύκλιο έφυγε άουτ.

Ο Πλατανιάς απάντησε άμεσα και έχασε μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα ενός λεπτού με Μπέλιτς και Τετέ. Αρχικά ο Σέρβος δεν μπόρεσε να νικήσει σε κοντινή προσπάθεια τον Καντιμοίρη στο 30' ενώ στο 31' το σουτ του Τετέ σταμάτησε στο δοκάρι.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό με τη μπάλα να κυκλοφορεί όμορφα από τις δύο ομάδες και τον Πλατανιά να φτάνει τελικά στο γκολ στο 44'.

Ο Κατάι ξεκίνησε κούρσα λίγο πιο κάτω από τη σέντρα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ οβίδα έγραψε το 1-1 με το οποίο οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Ημιτελής ανατροπή

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν το ίδιο καλό με το πρώτο μισό του αγώνα. Πέραν από κάποιες προσωπικές επελάσεις του Κατάι που «φρέναρε» μόνο με φάουλ και ένα σουτ του Καλτσά που μπλόκαρε ο Γιωργαλλίδης, το ματς δεν είχε να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο.

Το παιχνίδι «άναψε» μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας, με τον Πλατανιά να πραγματοποιεί την ανατροπή και να προηγείται 2-1. Ο Μπέλιτς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά με τον Τόρες να σκοράρει με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αφού οι Κρητικοί έπαιξαν υποδειγματικά την κόντρα.

Η Βέροια βγήκε σύσσωμη στην επίθεση στη συνέχεια, ενώ ο Πλατανιάς ήταν πάντα απειλητικός με τον Κατάι να βρίσκεται σε τρομακτική κατάσταση.

Το γκολ που έψαξαν οι γηπεδούχοι ήρθε στο 76'. Ο Μπεν εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Μπάρμπας έπιασε την προβολή με την οποία νίκησε τον Γιωργαλλίδη για το τελικό 2-2.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς ανήκε στη Βέροια, που με τον Σιόντη (σούταρε ελάχιστα άουτ) δεν κατάφερε να προηγηθεί στο 80'. Η Βασίλισσα του Βορρά ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αμαραντίδη στο 82', φάση πάντως που δεν επηρέασε τη συνέχεια του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Όστοϊτς, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο (Βεργώνης 90'+2'), Καλτσάς (Μάνος 71'), Μπάρμπας, Αποστολόπουλος, Αμαραντίδης, Μπαργκάν, Σιόντης (Παυλίδης 85')

Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Ιντζίδης, Φαΐσκα, Δημήτρης, Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης (Μενδρινός 46'), Τόρες, Κατάι, Μπέλιτς (Μπέριαν 90'+3').

Πηγή: novasports.gr