Έκπληξη και υπέρβαση με Παπαπέτρου στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιάννη Παπαπέτρου! Ο 19χρονος φόργουορντ επέλεξε την πρόταση των Πειραιωτών και υπέγραψε για πέντε χρόνια!

M' αυτή του την απόφαση κατέληξε στο να απαρνηθεί το κολέγιο του Τέξας, κάτι που συνιστά μεγάλη έκπληξη, καθώς δεν ήταν το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Αν και αναμενόταν να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ και να συνεχίσει την καριέρα του στο NCAA παράλληλα με τις σπουδές του, ο 19χρονος φόργουορντ τελικά αποφάσισε να πει το "ναι" στην πολύ καλή πρόταση των πρωταθλητών Ευρώπης -περίπου 1,2 εκατ. ευρώ για πενταετές συμβόλαιο- και υπέγραψε για πέντε χρόνια. Άλλωστε, οι ερυθρόλευκοι επιθυμούσαν διακαώς την απόκτησή του και το φλερτ τους με τον Έλληνα φόργουορντ είχε κρατήσει πάνω από μήνα.

Η απόκτησή του ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ Ολυμπιακός και ο παίκτης θα είναι από την Πέμπτη στην έναρξη της προετοιμασίας της νέας του ομάδας.

Ο Γιάννης Παπαπέτρου, γεννημένος στις 30 Μαρτίου του 1994 και με ύψος 2,06μ., έλαμψε με την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, καθώς σε 10 ματς είχε 15,9 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Ο γιος του Αργύρη Παπαπέτρου φοιτούσε στο Texas University, όπου στην παρθενική του σεζόν είχε 8,3 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ ανά αγώνα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Έλληνας φόργουορντ θα φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Who is who
Hμ. Γεν.: 30/03/1994
Τοπ. Γεν.: Πάτρα
Ύψος: 2.06
Πρ. Ομάδες: University of Texas