Βαριά ήττα για τον κακό Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη

Οι ερυθρόλευκοι συνετρίβησαν από την Κπαρτσελόνα με 82-66 και πλέον χρειάζονται ένα... θαύμα για να προκριθούν στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας

Έχασε τα αυγά και τα καλάθια ο Ολυμπιακός! 

Οι «ερυθρόλευκοι» υπέστησαν… καθίζηση από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα στο «Παλάου», με αποτέλεσμα να γνωρίσουν τη βαριά ήττα με 82-66 από την Μπαρτσελόνα, χάνοντας και το +12 της νίκης στο ΣΕΦ και έτσι να αναζητούν πλέον ένα… θαύμα για την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκας! 

Για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντάνιελ Χάκετ με 16 πόντους, ενώ άλλους 12 πρόσθεσε ο Γιώργος Πρίντεζης. Από τους Καταλανούς κορυφαίος ήταν ο Περπέρογλου με 16 πόντους, ενώ μεγάλη «ζημιά» έκανε και ο Ντόρσεϊ με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ. 

Το ματς

Πολύ προσηλωμένος στην άμυνα και με αρκετά ορεξάτο τον Σπανούλη μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους και με μπροστάρη τον αρχηγό τους στην επίθεση πήγαν στο +5 (3-8). Μάλιστα, στη συνέχεια προστέθηκε και ο Πρίντεζης στην… εξίσωση με τη διαφορά να πηγαίνει ακόμη και στο +7 (6-13). Στη συνέχεια, πέρασε για την Μπαρτσελόνα ο Ντόρσεϊ στο παρκέ, ο οποίος είχε μεγάλη συμβολή –και στις δύο πλευρές του παρκέ- για τη μείωση της διαφοράς, η οποία έφτασε στο καλάθι (14-16). Ο Χάκετ έδωσε κάποιες… ανάσες στην ομάδα του Πειραιά (16-19), αλλά ο Σάμιουελς διαμόρφωσε –με καλάθι και φάουλ- το 19-19 του πρώτου δεκαλέπτου. 

Με το «καλημέρα» του δευτέρου δεκαλέπτου, η Μπαρτσελόνα πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο ματς (22-19) με τρίποντο του Ρίμπας. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να δυσκολεύονται στην επίθεση και με τους Ντόρσεϊ-Σάμιουελς να κάνουν ό,τι θέλουν στη ρακέτα, η διαφορά πήγε στο +5 (30-25) για τους Καταλανούς. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου εξακολουθούσαν να βλέπουν το καλάθι με το… κιάλι (ούτε βολές δεν έβαζαν) και έτσι οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό για το +10 (40-30), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η συνέχεια έγινε ακόμη χειρότερη για την ομάδα του Πειραιά, καθώς σε εκείνο το διάστημα πέτυχε μόλις μία βολή, ενώ το τρίποντο του Ναβάρο στη λήξη διαμόρφωσε το 45-31. 

Το ίδιο τραγικός στην επίθεση ήταν ο Ολυμπιακός και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι «ερυθρόλευκοι» εκτός του ότι ήταν στατικοί και τρομερά άστοχοι, έχασαν και την όρεξη για άμυνα, με την Μπαρτσελόνα από την άλλη να… πυροβολεί συνεχώς έξω από τα 6,75μ. και έτσι η διαφορά να εκτοξεύεται στο +23 (58-35) στα μισά. Έκτοτε, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειχναν να παρατούν το ματς –πλην του Χάκετ- με τη διαφορά να ξεφεύγει ακόμη και στο +25 (69-44) και να διαμορφώνεται στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου στο +24 (71-47) για τους Καταλανούς. 

Με ένα 5-0 ξεκίνησε στο πρώτο δίλεπτο της τέταρτης περιόδου ο Ολυμπιακός χάρη σε κάποιες καλές άμυνες (71-52). Στη συνέχεια, η Μπαρτσελόνα ανέκτησε τον έλεγχο πηγαίνοντας ξανά τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (77-55), αλλά περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, εκμεταλλευόμενοι τη χαλαρότητα των γηπεδούχων, έκαναν ένα 6-0 για το -16 (77-61). Όμως, οι βιαστικές επιθέσεις που ακολούθησαν έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να συντηρήσουν την υπέρ τους διαφορά στα ίδια επίπεδα και έτσι να φτάνουν στη νίκη με το τελικό 82-66. 

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 45-31, 71-47, 82-66

Πηγή: sport-fm.gr