Μέχρι τους 8 του Wimbledon έφτασε ο Νικ Κύργιος

Έκανε τη μεγάλη υπέρβαση, στέλνοντας σπίτι του τον Ράφαελ Ναδάλ, αλλά τελικά λύγισε.

Ο λόγος γίνεται για τον Νικ Κύργιο, ο οποίος αγωνίστηκε στο Grand Slam του Wimbledon με wildcard, αλλά αποκλείστηκε στα προημιτελικά.

Ο Κυπριοαυστραλός τενίστας, που έχει εκδηλώσει πολλάκις την αγάπη του για την Ελλάδα φαίνεται ότι είναι το next best thing στο άθλημα, με αναφορές που τον παρομοιάζουν με τον Πιτ Σάμπρας και τον Μπόρις Μπέκερ!

Πράγματι, ο Κύργιος συγκλόνισε όλο τον κόσμο με την παρουσία του στο βρετανικό Open και κέρδισε χιλιάδες θαυμαστές, ηττήθηκε με 3-1 σετ (6-7, 6-2, 6-4, 7-6) από τον πιο έμπειρο Μίλος Ράονιτς και έμεινε εκτός ημιτελικών.

Ποιος θα το περίμενε όμως; Πως ο 19χρονος, στην παρθενική του εμφάνιση στο All England Club, θα έφτανε τόσο μακρυά και θα ανάγκαζε άπαντες να μιλούν για τα κατορθώματά του.

Απέναντι στον Καναδό, ο Κύργιος τα βρήκε σκούρα. Το στυλ παιχνιδιού του αντιπάλου του δεν τον βόλευε, καθώς δυσκολευόταν να βρει απάντηση στα δυνατά σέρβις που δεχόταν. Εξ’ ου και οι συνολικά 39 άσοι του νικητή, έναντι μόλις 15 (είχε 37 κόντρα στον Ναδάλ) του Κύργιου.

Αν συνυπολογίσουμε πως δεν είναι μαθημένος να παίζει τόσα πολλά και δύσκολα παιχνίδια, αν συνυπολογίσουμε την μη εμπειρία του, αν συνυπολογίσουμε ενδεχομένως και την κακή βραδιά του, τότε βγαίνει εύκολα το γιατί δεν μπόρεσε ο Κυπριοαυστραλός να... χτίσει πάνω στο προβάδισμα που πήρε και να κάνει ακόμα ένα θαύμα.

Στa ημιτελικά, ο Ράονιτς, που για πρώτη φορά έφτασε τόσο μακριά σε τουρνουά Grand Slam, θα αντιμετωπίσει τον Φέντερερ.