Aπό το Γιορκσάιρ της Αγγλίας, η εκκίνηση του Tour de France 2014

Η διαδρομή του 101ου διάσημου Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας θα ξεκινήσει από το Γιορκσάιρ της Αγγλίας, όπου θα διεξαχθούν δύο σκέλη, θα συνεχίσει σε αγγλικό έδαφος με τη διαδρομή από το Κέιμπριτζ ως το Λονδίνο και κατόπιν θα μεταφερθεί στη Γαλλία, για να τερματίσει στο Παρίσι.

Δεν πρόκειται ωστόσο για μία εύκολη διαδρομή καθώς το πέμπτο ετάπ να διεξαχθεί σε λιθόστρωτη διαδρομή ενώ ο Γύρος θα έχει έξι τερματισμούς σε βουνό.

"Το λιθόστρωτο είναι πολύπλοκη και νευρική διαδρομή, με μεγάλο κίνδυνο πτώσης και προβλημάτων στο ποδήλατο. Κινδυνεύεις να χάσεις από νωρίς το Γύρο. Αυτή τη σεζόν έχει διαδρομές όλων των ειδών", δήλωσε ο Αλμπέρτο Κονταδόρ, ποδηλάτης της Movistar.

"Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε τη λιθόστρωτη διαδρομή. Ίσως βάλουμε μηχανολογικά συνεργεία κάθε 100 μέτρα με έξτρα ρόδες, αλλά πιστεύω θα τα καταφέρει καλά η ομάδα", τόνισε στο Euronews ο Βρετανός περσινός νικητής, Κρις Φρουμ.

Οι διοργανωτές έχουν στο πρόγραμμα μόλις μία ατομική χρονομέτρηση ενώ η λιθόστρωτη διαδρομή έχει έκταση 156 χιλιομέτρων, από το Ίπρ του Βελγίου ως το Πορτ Ντ’ Ενό της βόρειας Γαλλίας.