Υπερθέαμα και χιούμορ στην τελετή λήξης των Χειμερινών Αγώνων

Εντυπωσιακή και φαντασμαγορική όσο και η τελετή έναρξης ήταν η τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που έγινε απόψε στο Σότσι, στο ολυμπιακό στάδιο Φιστ.

Χιλιάδες πυροτεχνήματα άνοιξαν τη μεγάλη γιορτή όπου οι αθλητές είχαν την τιμητική τους. Αθλητές από όλες της χώρες μπήκαν στο στάδιο από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις ενώ χορευτές από τα μπαλέτα Μπολσόι μάγεψαν τους θεατές με τις θεματικές στολές και χορογραφίες τους.   

Σε μια ένδειξη χιούμορ και αυτοσαρκασμού, οι διοργανωτές αποφάσισαν να  διακωμωδήσουν την "γκάφα" της τελετής έναρξης- όπου δεν άναψε ο 5ος ολυμπιακός κύκλος, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος- και παρουσίασαν ένα αντίστοιχο χορευτικό! 

Φυσικά, στο στάδιο υψώθηκε και η ελληνική σημαία και ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, της χώρας στην οποία "γεννήθηκαν" οι Ολυμπιακοί Αγώνες.  

 

Μετά από ένα δίωρο θέμα με επιβλητικές μουσικές, ακροβάτες, εναέριους χορευτές και άψογους σχηματισμούς, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, κήρυξε τη λήξη των Αγώνων του Σότσι και η Ρωσία παρέδωσε την Ολυμπιακή σημαία στην πόλη Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, η οποία θα φιλοξενήσει τους 23ους Χειμερινούς Αγώνες τον Φεβρουάριο του 2018.