Οι τρεις τροφές που αυξάνουν τα χρόνια ζωής των ανδρών

Οι τρεις τροφές που αυξάνουν τα χρόνια ζωής των ανδρών

Τι έχουν δείξει οι έρευνες

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνδρες ακολουθούν διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες αλλά ταυτόχρονα αμελούν την κατανάλωση λαχανικών και τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες παρόλο που είναι απαραίτητο.

Κι αυτό γιατί οι ειδικοί συστήνουν την καθημερινή κατανάλωση τουλάχιστον 2,5 φλιτζανιών λαχανικών, 2 φλιτζανιών φρούτων και 30-40 γραμμαρίων φυτικών ινών.

Δείτε τρεις υγιεινές τροφές που συμβάλλουν στη μακροζωία των ανδρών:

Σολομός

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που περιέχει ο σολομός, συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου, την κύρια αιτία θανάτου στους άνδρες. Ο σολομός και τα ψάρια γενικά, είναι πλούσια και σε άπαχη πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για την αύξηση της μυικής μάζας.

Ξηροί καρποί

Η προσθήκη ξηρών καρπών στη διατροφή των ανδρών αυξάνει τις σεξουαλικές επιδόσεις τους. Η αιτία πιστεύεται ότι είναι τα καλά λιπαρά και τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν οι ξηροί καρποί. Εκτός αυτού θεωρείται ότι συμβάλλει στη μακροζωϊα.

Μύρτιλα

Φρέσκα ή κατεψυγμένα, περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην επιδιόρθωση του DNA, μειώνοντας τον κίνδυνο καρκίνου. Εκτός από τις αντικαρκινικές ιδιότητές τους, συμβάλλουν στη διατήρηση της μνήμης και της ικανότητας σκέψης. Ένα φλιτζάνι μούρα ισοδυναμεί με τέσσερα γραμμάρια φυτικών ινών.