Κώστας Σημίτης: Τέλος με το «οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούν»

Κώστας Σημίτης: Τέλος με το «οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούν»

«Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας: Όλοι μαζί.»

Μήνυμα ενότητας από τον Κώστα Σημίτη ενώ είναι σε εξέλιξη ο δεύτερος γύρος των εκλογών, κατά τη διαδικασία σχηματισμού του νέου φορέα της κεντρο-αριστεράς. Ο κ. Σημίτης υπογραμμίζει προς όλους τους εμπλεκόμενους στο εγχείρημα:«Η παραδοσιακή άποψη πως «οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν» δεν πρέπει να ισχύσει. Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας: Όλοι μαζί.»

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

" Σήμερα ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας ενιαίας κεντρο-αριστερής παράταξης, που συνενώνει διάφορες τάσεις και ομάδες σε μια κοινή πορεία. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να έχει άμεση συνέχεια. Να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.

Η παραδοσιακή άποψη πως "οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν" δεν πρέπει να ισχύσει.

Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας : Όλοι μαζί».