Σενάρια ανασχηματισμού μέχρι τα τέλη Μαΐου και εθνικών εκλογών στις 2 Οκτωβρίου

Σενάρια ανασχηματισμού μέχρι τα τέλη Μαΐου και εθνικών εκλογών στις 2 Οκτωβρίου

Η ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας φαίνεται να επισπεύδει τις διαδικασίες

Σενάρια ανασχηματισμού μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και εκλογές στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου φέρεται να επεξεργάζεται ο πρωθυπουργός, μετά από σχετικές εισηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε το Mega, το γεγονός ότι η ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας δεν φαίνεται να υποχωρούν σύντομα και ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος, καθώς αναμένεται να επανακάμψει η πανδημία, οδηγεί την κυβέρνηση στην απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Άλλωστε, το πολιτικό κλίμα τον τελευταίο καιρό δείχνει ξεκάθαρα, ότι βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο.

Έτσι, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, με σημαντικές μετακινήσεις κορυφαίων προσώπων αλλά όχι αποπομπές.

Αμέσως μετά το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να στηθούν κάλπες για εθνικές εκλογές, με επικρατέστερες ημερομηνίες της 25η Σεπτεμβρίου ή τις 2 Οκτωβρίου, προκειμένου οι επόμενες εκλογές, αφού αυτές θα γίνουν με απλή αναλογική και πιθανολογείται ότι δεν θα δοθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, να διεξαχθούν στα μέσα Οκτωβρίου.