Χρυσοχοΐδης: Αποτρέψαμε την είσοδο της φωτιάς στον οικισμό των Βιλίων

Χρυσοχοΐδης: Αποτρέψαμε την είσοδο της φωτιάς στον οικισμό των Βιλίων

«Είμαστε όλοι σε επιφυλακή»

Για την εξέλιξη των πυρκαγιών έκανε έκτακτη ενημέρωση απόψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε από το συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής ότι το μέτωπο της πυρκαγιάς κοντά στα Βίλια ήταν μεγάλο από το μεσημέρι, σημειώνοντας πως οι πυροσβέστες απέτρεψαν την είσοδο της φωτιάς στον οικισμό.

Σημείωσε ότι η απουσία οδικού δικτύου στις περιοχές των μετώπων της φωτιάς και οι συνεχείς εναλλαγές των ανέμων δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραμείνει στο σημείο, ενώ μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν συνολικά 29 εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Beriev.

Αναφορικά με το Beriev, ανέφερε ότι «το θέμα της ασφάλειας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, οι κανόνες κατασκευής ακολουθούνται κατά γράμμα, ενώ όταν δεν επιχειρεί αντικαθίσταται από άλλα μέσα. Σας θυμίζω ότι αντίστοιχο πυροσβεστικό αεροσκάφος κατέπεσε με θανατηφόρο τρόπο στην Τουρκία».

Όπως είπε ο υπουργός «τα ενάερια μέσα στη φετινή αντιπυρική περίοδο έχουν πετάξει 6.190 ώρες, διπλάσιες ώρες από πέρυσι, που συμπλήρωσαν 3.161 ώρες πτήσης μέχρι 31 Οκτωβρίου».

«Είμαστε όλοι σε επιφυλακή» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.