Χρυσοχοΐδης: Στην ΕΕ θα πρέπει να υπάρξει κατανομή ανάλογη των προσφυγικών ροών

Χρυσοχοΐδης: Στην ΕΕ θα πρέπει να υπάρξει κατανομή ανάλογη των προσφυγικών ροών

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη με τον υπ. Εσωτερικών της Γερμανίας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Επίτροπο Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγενείας της Ε.Ε., Δημήτρη Αβραμόπουλο και του Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Horst Seehofer για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον Πρέσβη της Γαλλίας για το περιστατικό όπου ένας άνδρας σκότωσε με μαχαίρι τέσσερις αστυνομικούς μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση του Παρισιού, προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Όπως τόνισε ο κ Χρυσοχοΐδης: «Τα μεταναστευτικά ρεύματα δεν πρόκειται να σταματήσουν αλλά θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα» ενώ πρόσθεσε ότι: «Στην ΕΕ θα πρέπει να υπάρξει κατανομή ανάλογη των προσφυγικών ροών» και ανέφερε: «Η Ελλάδα έχει μια μοναδικότητα σε σχέση με άλλες χώρες» ενώ έκανε ειδική αναφορά στα ασυνόδευτα ανήλικα ως ένδειξη πολιτισμού.

«Η Ελλάδα έχει μια μοναδικότητα σε σχέση με άλλες χώρες. Τη μηδενική απόσταση από τα τουρκικά παραλία κάτι που περιπλέκει τη φύλαξη των συνόρων» είπε και έκανε λόγο για δυνατότητα επιστροφής ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής του αιτούντα άσυλο αλλιώς όπως είπε χαρακτηριστικά. η Μόρια θα συνεχίζει να στιγματίζει την Ευρώπη.

«Είμαστε όλοι Γάλλοι όταν υποφέρει η Γαλλία . Είμαστε όλοι Γερμανοί όταν υποφέρει το Μόναχο ή το Βερολίνο. Χαίρομαι που όλοι συμφωνήσαμε να γίνουμε Έλληνες
στη Λέσβο, στη Σάμο, στα νησιά και στην ενδοχώρα. Γιατί είμαστε όλοι ευρωπαίοι σε κοινή γη και πολιτισμό» ανέφερε.

Τον λόγο πήρε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος ανέφερε: «Είχαμε πολύ θετικές συνομιλίες με τουρκική κυβέρνηση. Πήγαμε ως ευρωπαϊκή αποστολή στην Τουρκία όπως πρέπει να είναι. Λάβαμε βεβαίωση από τουρκική πλευρά για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας» ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι υπό πίεση και αναφέρθηκε στις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα νησιά.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει μόνη. Η Ευρώπη θα είναι στο πλευρό της. είπε και πρόσθεσε: «Απαιτείται μια μακροχρόνια στρατηγική και αυτό δεν γίνεται χωρίς ενιαία πολιτική ασύλου».

Από τη πλευρά του ο Horst Seehofer ανέφερε: «Είμαι εδώ, δεν εκπροσωπώ μόνο την Γερμανία , εκπροσωπώ όλη την Ευρώπη» και πρότεινε στον υπουργό, πως αν θέλει η Γερμανία, μπορεί να τον βοηθήσει διοικητικά και επιχειρησιακά.
«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν βοηθάμε την Ελλάδα αυτή τη στιγμή αλλά ολόκληρη την Ευρώπη» είπε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα στηριχτεί πολιτικά και οικονομικά.

Βίντεο- φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος