Έτοιμο το σχέδιο εκκαθάρισης για τα Εξάρχεια – Οι εντολές που θα δώσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Έτοιμο το σχέδιο εκκαθάρισης για τα Εξάρχεια – Οι εντολές που θα δώσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Πώς θα κινηθεί η ΕΛ.ΑΣ.

Σε ένα γνωστό του μέρος γυρνάει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος αναλαμβάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μεγάλο στοίχημα τόσο για τον ίδιο όσο και για την Νέα Δημοκρατία αποτελεί η εκκαθάριση του κέντρου της Αθήνας.

Στο πλευρό του κ. Χρυσοχοΐδη θα βρίσκεται αυτή τη φορά αυτή τη φορά ο απόστρατος αρχηγός της Αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου. Πρόκειται για ένα πρόσωπο με το οποίο έχει ξανασυνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία καθώς τους πιστώνεται η εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη».

Οι εντολές για να εφαρμοσθεί το σχέδιο το οποίο έχουν ετοιμάσει θα δίνονται από τον 7ο  όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη εκεί όπου το 2010 είχε χάσει την ζωή του από έκρηξη βόμβας σε παγιδευμένο φάκελο ο στενός συνεργάτης και υπασπιστής του Γιώργος Βασιλάκης.

Από το ίδιο μέρος θα δώσει εντολή για να γίνει πράξη η εκκαθάριση του κέντρου της Αθήνας με επίκεντρο τα Εξάρχεια.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο εκκαθάρισης

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο περιλαμβάνει ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς και συχνές εφόδους. Συγκεκριμένα η περιοχή θα τεθεί σε αστυνομικό κλοιό, έντονη αστυνομική παρουσία και μεθοδικά όπως λένε οι αστυνομικοί και με στοχευμένες επιχειρήσεις θα γίνονται έφοδοι σε σπίτια όπου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, διακίνηση όπλων αλλά κυρίως σε σπίτια και χώρους όπου βρίσκουν καταφύγιο οι νεαροί κουκουλοφόροι οι οποίοι πετάνε μολότοφ κάθε βράδυ στο κέντρο της Αθήνας.

Το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την εκκαθάριση του κέντρου δεν είναι γνωστό ακόμη.

Πληροφορίες πάντως λένε ότι θα ζητηθεί η παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ενώ υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος.