«Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη στις 26 Μαΐου και θα την κερδίσουμε»

«Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη στις 26 Μαΐου και θα την κερδίσουμε»

Η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στο συντονιστικό της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Έμφαση στην «ιδιαίτερα θετική δυναμική των πρώτων βημάτων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», έδωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στο συντονιστικό της εκλογικής επιτροπής, σύμφωνα με κομματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την αναγκαιότητα συγκρότησης πλατιών τοπικών επιτροπών στήριξης σε όλη την Ελλάδα. «Η μαζική προσέλευση στις πρόσφατες εκδηλώσεις δείχνει την ισχυρή κοινωνική βάση του νέου εγχειρήματος, το οποίο και φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης, αλλά και ενεργοποίησης των ευρύτερων λαϊκών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων» είπε επίσης ο πρωθυπουργός, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Στις περιοδείες και τις παρεμβάσεις του επόμενου διαστήματος, αλλά και στην καμπάνια του εκλογικού σχήματος, θα αναδειχτούν οι προγραμματικές θέσεις, το σχέδιο και το όραμα της προοδευτικής συμπαράταξης, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «θα αναδειχτούν τα μεγάλα πολιτικά διλήμματα της επόμενης περιόδου, στη βάση των οποίων θα συγκροτηθεί και η πολιτική σύγκρουση μεταξύ της Αριστεράς και της Δεξιάς, μεταξύ των προοδευτικών και των συντηρητικών δυνάμεων».

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «τα διλήμματα αυτά αφορούν τόσο την κατεύθυνση που θα πάρει τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη, και το αν ο πιστός φίλος του Κ. Μητσοτάκη και εχθρός της Ελλάδας, Μ. Βέμπερ θα γίνει πρόεδρος της Κομισιόν, όσο και τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, το κοινωνικό κράτος, το ασφαλιστικό σύστημα, το εισόδημα των πολιτών, την ανάπτυξη, την απασχόληση, τους μισθούς».

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «η κινητήρια δύναμή μας είναι οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες, ο δημοκρατικός κόσμος. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη στις 26 Μαΐου και θα την κερδίσουμε».