«Η κάλπη της 26ης Μαΐου θα είναι η μόνο η αρχή, θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη νίκη»

«Η κάλπη της 26ης Μαΐου θα είναι η μόνο η αρχή, θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη νίκη»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε σε εκδήλωση για τις ευρωεκλογές στο Ηράκλειο

«Η ΝΔ δεν είναι μόνο η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη. Είναι η παράταξη που διαχρονικά στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η παράταξη που πριν από τέσσερα χρόνια κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη», δήλωσε ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης στην εκδήλωση «Ευρωεκλογές 2019: Για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε, απόψε, με τη συμμετοχή 16 υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, στο Ηράκλειο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως σημείωσε ο κ. Αυγενάκης: «τώρα ανοίγεται μπροστά μας ένας νέος δρόμος, με νέες προκλήσεις. Σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Σε μια Ευρώπη η οποία απειλείται από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού» συμπληρώνοντας ότι το εγχείρημα της Ευρώπης πέτυχε, διότι βασίστηκε στις δυνάμεις που πίστεψαν στα θαυμαστά που μπορούν να πετύχουν ενωμένοι οι λαοί. Και αυτές οι αξίες πρέπει να είναι η βάση που θα προχωρήσει η Ένωση στο μέλλον.

Ο βουλευτής της ΝΔ, υποστήριξε ότι το κόμμα του αποτελεί κεντρικό πυλώνα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εκτιμώντας ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα είναι νικητής στις επόμενες εκλογές και πρωταγωνιστής στις εξελίξεις της Ευρώπης. «Και την επόμενη ημέρα θα είμαστε με τους νικητές, με τον Μάνφρεντ Βέμπερ τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι: «Η κάλπη της 26ης Μαΐου θα είναι η μόνο η αρχή, και θα τη σηματοδοτήσει μια μεγάλη νίκη. Μια νίκη των δυνάμεων της δημιουργίας και της προόδου».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στους 42 υποψηφίους της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, ενώ καλωσόρισε τους 16 από αυτούς που έδωσαν απόψε το παρών στην εκδήλωση.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές: Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κύρτσος, Κώστας Δέρβος, Μιχάλης Αγγελόπουλος, Γιώργος Αμυράς, Λευτέρης Βαρουξής, Καλυψώ Γούλα, Δημήτρης Καιρίδης, Γιώργος Κρεμλής, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Αλέξανδρος Μαλλιάς, Μιχάλης Μασουράκης, Δημήτρης Μελάς, Κλεοπάτρα (Κλαίρη) Σαραντάκου-Βογιατζάκου, Πέγκυ Σταθακοπούλου και Άκης Τσελέντης, οι οποίοι στους χαιρετισμούς τους, αναφέρθηκαν στους στόχους της Ν.Δ που επικεντρώνονται σε μια υπερήφανη Ελλάδα μέσα σε μια ενωμένη Ευρώπη, αλλά και στο γεγονός, όπως επισημάνθηκε, ότι «Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα, που δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό».