ΝΔ: Φαιδρές δικαιολογίες και υπεκφυγές από την κυβέρνηση

ΝΔ: Φαιδρές δικαιολογίες και υπεκφυγές από την κυβέρνηση

Να συναινέσει «εδώ και τώρα» στην πρότασή της καλεί το Μαξίμου η Πειραιώς

Για «φαιδρές δικαιολογίες» της κυβέρνησης για να μην πάρει θέση στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο της διαμονής τους, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, απαντώντας στα όσα ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Σήμερα ο κ. Τζανακόπουλος υπονόησε ότι μπορεί κάποτε στο μέλλον οι νέοι του brain drain να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο. Είναι μια ακόμη υπεκφυγή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ακόμη και στις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν κάλλιστα να ψηφίσουν στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στα μέρη όπου διαμένουν», υποστηρίζει η ΝΔ, συνεχίζοντας: «Η κυβέρνηση ας καταλάβει επιτέλους ότι δεν πείθει κανέναν με τις ψεύτικες υποσχέσεις της. Πόσο μάλλον όταν υπονοεί ότι θα επιχειρήσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο τρεις φορές στη διάρκεια μίας θητείας, κάτι που είναι πρωτοφανές στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας».

Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να συναινέσει «εδώ και τώρα» στην πρότασή της να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες τους εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους, μαζί με την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, που επίσης είναι πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας, και να φέρει στη Βουλή από κοινού τις δύο αυτές αλλαγές και να τις ψηφίσει μαζί με την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Αυτό είναι το μόνο δίκαιο που μπορεί να κάνει πράξη αυτή η κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...