Τραμπ: Δε θα είναι εδώ για πολύ καιρό ο ανθρωπάκος πύραυλος

Τραμπ: Δε θα είναι εδώ για πολύ καιρό ο ανθρωπάκος πύραυλος

«Η επίθεση των πυραύλων μας στο έδαφος των ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο twitter ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο και ο ηγέτης της χώρας αυτής Κιμ Γιονγκ Ουν «δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη», εάν ο Ρι απηχούσε τις σκέψεις του «ανθρωπάκου πύραυλου», κάνοντας μια εμφανή αναφορά στον Κιμ.

Ο Ρι Γιονγκ Χο δήλωσε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών νωρίτερα το Σάββατο ότι η στόχευση του ηπειρωτικού εδάφους των ΗΠΑ με ρουκέτες είναι αναπόφευκτη, αφότου ο «κύριος σατανικός πρόεδρος» Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ «άνθρωπο πύραυλο».

«Μόλις άκουσα τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας να μιλά στον ΟΗΕ. Αν απηχεί τις σκέψεις του ανθρωπάκου πύραυλου, δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη!» έγραψε ο Τραμπ στο twitter.

«Η επίθεση των πυραύλων μας στο έδαφος των  ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη»

Συνεχίζεται η κόντρα και ο «πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ-ουν. Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο δήλωσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλεσε τον ηγέτη της χώρας του Κιμ Γιονγκ-ουν «rocket man», έτσι έχει καταστήσει «την επίσκεψη των πυραύλων μας σε ολόκληρο το έδαφος των ΗΠΑ αναπόφευκτη», όπως τόνισε.

«Είναι φρούδα ελπίδα να θεωρεί κανείς ότι η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας θα κουνηθεί έστω και μία σπιθαμή ή θα αλλάξει τη στάση της εξαιτίας των σκληρότερων κυρώσεων των εχθρικών δυνάμεων», πρόσθεσε.

Ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «διαταραγμένη προσωπικότητα», «μεγαλομανή», «αρχιψεύτη», «γκάνγκστερ», «άνθρωπο που κηλίδωσε αυτόν τον χώρο με βίαια και απερίσκεπτα λόγια», ο οποίος αποτελεί σήμερα «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ειρήνη» όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.