Κορονοϊός: Πόσοι εμβολιάστηκαν μετά την επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ

Κορονοϊός: Πόσοι εμβολιάστηκαν μετά την επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ

Γεωργαντάς: Τι γίνεται με εκείνους που έχουν εμβολιαστεί εκτός Ελλάδας

Για την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, αλλά και για τα προβλήματα με εκείνους που έχουν εμβολιαστεί εκτός Ελλάδας μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι τη Δευτέρα (24/1) θα δοθεί η λύση ώστε να μην πληρώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ όσοι κάτοικοι Αμερικής έχουν εμβολιαστεί έκτος Ελλάδας άλλα έχουν γραφτεί σε ΔΟΥ εσωτερικού.

Όπως είπε, τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ο τρόπος, που θα είναι είτε μέσω του ΚΕΠ, είτε με εφαρμογή που θα τεθεί σε λειτουργία, ενώ ξεκαθάρισε ότι όσοι είναι γραμμένοι σε ΔΟΥ εξωτερικού δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια κίνηση.

Συνεχίζοντας, υπενθύμισε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί σε μία από τις 60 χώρες που έχουν ενταχθεί στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, μπορούν να δηλώσουν τον εμβολιασμό που έκαναν στις χώρες αυτές στο anagnorisi.emvolio.gov.gr.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε πως από βδομάδα θα τακτοποιηθεί το θέμα με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, καθώς πολλοί πολίτες που το έχουν επιλέξει χάνουν την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους στο τρίμηνο.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι τις τελευταίες 5 μέρες, μετά την επιβολή του προστίμου, έχουν εμβολιαστεί 15.000 αυτής της κατηγορίας.