Έρευνα για τη ΔΕΗ ξεκινά η Δικαιοσύνη

Έρευνα για τη ΔΕΗ ξεκινά η Δικαιοσύνη

Στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις Χατζηδάκη – Γεραπετρίτη και η τοποθέτηση της γενικής γραμματέως Ενέργειας

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τις τοποθετήσεις των υπουργών Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χαζτηδάκη και Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, και η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου αναφέρθηκε στο ζήτημα της ΔΕΗ οριοθετώντας το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι εξελίξεις γύρω από το κρίσιμο θέμα.

Όπως αποκάλυψε η κ. Σδούκου μέσω του ΣΚΑΪ, η Δικαιοσύνη ξεκίνα έρευνα για την υπόθεση της ΔΕΗ. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα συνδράμει τις εισαγγελικές αρχές στην έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε πως στο θέμα της ΔΕΗ υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες, οι οποίες και θα αποδοθούν. «Η υπόθεση θα κριθεί από την Ελληνική Βουλή στο επίπεδο των πολιτικών προσώπων. Δηλαδή θα τεθούν τα στοιχεία και θα αναζητηθούν οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις για όλα τα ζητήματα - και γι’ αυτό» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεραπετρίτης.

Και ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ειδική ενημερωτική συνεδρίαση για την εξυγίανση της ΔΕΗ στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ανέφερε ότι «στο θέμα της ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι, είστε κατηγορούμενοι. Σήμερα ανοίγει, και θα έχει και άλλα επεισόδια και στη Βουλή, και στη Δικαιοσύνη».

Σημειώνεται πως την Τετάρτη παρουσιάστηκε ένα πλάνο διάσωσης της ΔΕΗ, με ένα πακέτο 500 εκατ. ευρώ, και την εισήγηση του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, Γιώργου Στάσση προς το ΔΣ της επιχείρησης. Μία ημέρα μετά, όλα δείχνουν πως οι εξελίξεις που αφορούν τη ΔΕΗ θα είναι ραγδαίες. Δύο υπουργοί, Γιώργος Γεραπετρίτης και Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλαν Εξεταστική επιτροπή για τη διαχείριση της ΔΕΗ.