Η UPECO για την ίδρυση επιχείρησης και την επιχειρηματικότητα στην Αγγλία

Η UPECO για την ίδρυση επιχείρησης και την επιχειρηματικότητα στην Αγγλία

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε

Για να ιδρύσει κάποιος μόνος του εταιρεία στην Αγγλία, χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά αφοσίωσης στο διαδίκτυο και μερικές δεκάδες λίρες για τα χαρτόσημα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και κάποια άλλα βασικά ζητήματα τα οποία είναι άκρως σημαντικά ώστε να μην βρεθούμε εξ' απροόπτου στον μετέπειτα χρόνο, καθώς ότι κάνουμε σήμερα, έχει πάντα πόηχο αύριο, ιδίως όταν μιλάμε για επιχειρηματικές κινήσεις και λογιστικές καταγραφές.

Τα βασικά αυτά ζητήματα θα τα αναφέρουμε αριθμητικά τόσο για να μην σας κουράσουμε, όσο και για τον λόγο πως η κάθε περίπτωση είναι ιδιάζουσα και χρήζει ειδικής προσέγγισης ανά περίπτωση.

Τα ζητήματα:

  1. Το εταιρικό κεφάλαιο - Είναι σημαντικό διότι προσδιορίζει όχι μόνο τον βαθμό ευθύνης του εκάστοτε μετόχου, αλλά και το κύρος της επιχείρησης απέναντι σε διάφορους συνεργάτες και τράπεζες, ιδίως όταν θα η επιχείρηση θα λειτουργεί πιστωτικά.
  2. Η έδρα της επιχείρησης - Αφού δεν θα παραλαμβάνει ο ιδρυτής - μέτοχος της εταιρείας τις αλληλογραφίες, είναι σημαντικό να έχει έναν φερέγγυο συνεργάτη ο οποίος θα τα έχει όλα σε τάξη και θα προωθεί τα έγγραφα έγκαιρα.
  3. Η φορολογική έδρα της επιχείρησης - Είναι λάθος να πιστεύεται πως η εταιρεία φορολογείται εκεί όπου έχει και την έδρα της. Ένας από τους βασικούς παράγοντας που προσδιορίζουν την φορολογική έδρα της επιχείρησης είναι η διεύθυνση όπου παίρνονται οι αποφάσεις της διοίκησης. Διαβάστε αναλυτικά εδώ ένα σχετικό άρθρο με την φορολογική κατοικία.
  4. Η τράπεζα της επιχείρησης - Πολλοί έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα του τραπεζικού λογαριασμού  καθώς οι Αγγλικές τράπεζες κατά κανόνα αρνούνται να παρέχουν τραπεζικούς λογαριασμούς σε διευθυντές - ιδιοκτήτες εταιρειών που διαμένουν εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς δεν είναι υποχρεωτική η ύπαρξη Αγγλικής τράπεζας, μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε τράπεζα στον κόσμο, αρκεί να είναι επίσημα συνδεδεμένη με την εταιρεία.
  5. Ο λογιστής της επιχείρησης - Τελευταίο και πολύ σημαντικό, είναι να υπάρχει ένας σωστός λογιστής ο οποίος θα αναλάβει την λογιστική διαχείριση και θα στηρίζει τον επιχειρηματία. Δεν είναι οι λίγες φορές που μας έχουν έρθει πελάτες με πρόστιμα ή μη συνεννόηση με πρώην ληστές τους. Το λογιστικό θέμα είναι και το πιο κοστοβόρο κομμάτι για τον νέο επιχειρηματία και κανείς δεν του λέει πως ενώ είναι εύκολη η σύσταση, η διαχείριση είναι αυτή που θα τον τυραννήσει περισσότερο, αν δεν έχει να διαθέσει τα απαραίτητα κεφάλαια σε σωστό επαγγελματία.

Η UPECO προσφέρει πλήρες πακέτα σύστασης και διαχείρισης Αγγλικής εταιρείας. Πατήστε εδώ για προσφορά ή εδώ για συμβουλευτική υπηρεσία.