Κινηματογραφικά στούντιο στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Κινηματογραφικά στούντιο στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Η ΔΕΗ θα διαθέσει τις εδώ και μία δεκαετία εκτός λειτουργίας κτιριακές εγκαταστάσεις

H ΔΕΗ διαθέτει το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας, για να γίνουν κινηματογραφικά στούντιο, όπου θα πραγματοποιούνται τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, τόνισε από την πόλη της βόρειας Ελλάδας ο πρόεδρος της εταιρείας Μανώλης Παναγιωτάκης.

Πρόκειται για τον πρώτο Ατμοηλεκτρικό Σταθμό της χώρας που κατασκευάστηκε το 1954 και που οι τέσσερις μονάδες του έχουν σταματήσει να λειτουργούν εδώ και μια δεκαετία. Ο κ. Παναγιωτάκης εξήγησε, ότι «το σχέδιο είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, του κ. Κρέτσου». Εξέφρασε την ελπίδα, ότι θα έχει την στήριξη της περιφέρειας και ότι η δράση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας σ’ ένα τομέα πολύ ιδιαίτερο για τα χαρακτηριστικά της περιοχής και θα δώσει ώθηση στην περιοχή. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εκτός από την διάθεση των εγκαταστάσεων η ΔΕΗ να συμμετάσχει στα διαφορά επενδυτικά σχήματα, που θα προκύψουν.

Υπενθύμισε, ότι η επιχείρηση εδώ και καιρό έχει διαθέσει 4.700 στρέμματα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανάπτυξη πρότυπης καλλιέργεια αρωματικών φυτών στην περιοχή, σε νέους ή παλιούς αγρότες. «Δεν επαναπαυόμαστε μόνο στο υπουργείο» σημείωσε ο κ. Παναγιωτάκης και συμπλήρωσε ότι «είμαστε σε επαφή με σημαντική ελληνική εταιρία, που εξειδικεύεται στα αρωματικά φυτά, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος της καταλληλόλητας της εδαφών και να διαπιστωθούν τα περιθώρια συνεργασίας για την ανάπτυξη της καλλιέργειας προς όφελος των καλλιεργητών της περιοχής».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ θα υιοθετήσει μια ομάδα πετοσφαίρισης της Πτολεμαΐδας, με απώτερο στόχο την δημιουργία τμημάτων υποδομής, που θα συμβάλλουν στην καθιέρωση του αθλήματος με αμιγώς επαγγελματικά χαρακτηριστικά και στην βαθμιαία ενίσχυσή της, ώστε να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας. Ο κ. Παναγιωτάκης θα επισκεφθεί ορυχεία της περιοχής και θα έχει συναντήσεις με στελέχη της επιχείρησης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...