“Από μικρός, όταν βλέπω κάτι ψεύτικο, αντιδράει ο οργανισμός μου”

O Σωτήρης Καλυβάτσης μιλά στο περιοδικό ΟK, και εξηγεί αν η εντύπωση του αντισυμβατικού που δίνει, προέρχεται από τα παιδικά του χρόνια.

«Δεν θα με χαρακτήριζα ήσυχο. Από μικρός, όταν βλέπω κάτι ψεύτικο, αντιδράει ο οργανισμός μου. Οπότε οι καθηγητές που ήταν πιο αυταρχικοί και δεν είχαν τον τρόπο να πλησιάσουν τα παιδιά ή εκείνοι που βαριούνταν και με το που έμπαιναν στην τάξη έλεγαν «βγάλτε μία κόλλα χαρτί», γιατί το προηγούμενο βράδυ δεν είχαν κοιμηθεί καλά, δεν περνούσαν καλά μαζί μου. Έναν καθηγητή, μάλιστα, τον πήρα από το χέρι και τον πήγα στη λυκειάρχη!» 

Και για ποιον λόγο το έκανε αυτό;

«Ήρθε λίγο πριν από τις γιορτές και, μόλις μπήκε στην αίθουσα, το πρώτο που. μας είπε ήταν: «Κοιτάξτε να δείτε, τσογλάνια. Εγώ είμαι της πιάτσας και δεν θα περάσουμε καλά». Με το που άκουσα αυτά τα λόγια, σηκώθηκα από το θρανίο μου, τον έπιασα από το χέρι και του είπα: «Πάμε κατευθείαν στη διευθύντρια». Εκεί, λοιπόν, ενημέρωσα τη λυκειάρχη ότι «αν συνεχίσει έτσι, θα έχουμε πρόβλημα με τον κύριο. Δεν ξεκινήσαμε καλά!». (Γελάει.) Αλλη μια φορά, θυμάμαι, με είχε βγάλει έξω η φιλόλογος. Απέναντι ακριβώς από το σχολείο υπήρχε ένα μπακάλικο. Βρήκα λοιπόν άδειους τενεκέδες από φέτα, πήρα ξύλα και άρχισα να παίζω κρουστά κάτω από το παράθυρο της αίθουσας. Σταμάτησα μόνο όταν χτύπησε το κουδούνι για το διάλειμμα. Παρ' όλα αυτά, δεν με είχαν αποβάλει ποτέ, εκτός από μία φορά που απέβαλαν σχεδόν όλη την τάξη, επειδή είχαμε πάρει τον σκελετό που χρησιμοποιούσαμε στο μάθημα της Βιολογίας, τον ντύσαμε με παλτό και σκουφιά και τον δέσαμε στην πόρτα Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, με το που άνοιξε την πόρτα η καθηγήτρια των θρησκευτικών, να πέσει με φόρα πάνω της και να κατατρομάξει! Εμείς τότε το θεωρήσαμε πολύ αστείο, αλλά η διευθύντρια είχε αντίθετη άποψη και μας τιμώρησε όλους.»

Παρακαλούμε περιμένετε ...