Δούκισσα Νομικού: Αθώα δεν υπήρξα ποτέ. Άπειρη και ανυποψίαστη ναι

Η Δούκισσα Νομικού μίλησε στο Big Fish για το μέλλον της στην τηλεόραση, αλλά όσα την έχουν αλλάξει ως άνθρωπο, το τελευταίο διάστημα.

Για το επαγγελματικό της μέλλον:

«Η αλήθεια είναι πως σκέφτομαι και λέω να κάνω πολλά πράγματα. Και με τον ΑΝΤ1, που ανανεώσαμε τη σχέση μας και τη συνεργασία μας για άλλα δύο χρόνια, λέμε να κάνουμε πολλά. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε και τις μας επιτρέπει η περιρρέουσα κατάσταση. Διανύουμε μία από τις δυσκολότερες περιόδους για τη χώρα μας και κατ' επέκταση για την αγορά και τα media, οπότε τα σχέδια και οι προγραμματισμοί προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Μόνο τα όνειρα είναι ελεύθερα, αυτά μας δίνουν δύναμη να ελπίζουμε και να συνεχίζουμε. Είμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με το κανάλι. Είναι η πρώτη φορά που μετά από επτά – οκτώ χρόνια δουλειάς βρισκόμαστε αρχές Σεπτεμβρίου και είναι όλα τόσο ρευστά. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο μεγάλες ανακατατάξεις ακόμη και σε διευθυντικά στελέχη στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Αλλάζουν πολλά πράγματα που εμένα με ξαφνιάζουν – κάποια μάλιστα με στενοχωρούν ιδιαίτερα».

Για τον ρομαντισμό στη ζωή της:

«Ρομαντική μου αρέσει να είμαι. Είμαι όμως περισσότερο υποψιασμένη. Να σου πω την αλήθεια, αθώα δεν υπήρξα ποτέ. Άπειρη ναι, ανυποψίαστη ναι, αθώα όμως με την έννοια της αγαθής ή της αδύναμης, όχι. Μέσα μου ένιωθα δυνατή, δεν φοβόμουν, είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου».

Για τη στάση της απέναντι στα όσα γράφονται κατά καιρούς για εκείνη:

«Εκείνο που συνειδητοποιώ με το πέρασμα του χρόνου και με κρατάει, αν θες, γαλήνια είναι ότι η σιωπή είναι όντως χρυσός. Όλα αυτά τα χρόνια συνειδητά επέλεξα να απέχω από ίντριγκες, σκάνδαλα, τηλε - τσακωμούς και απαντήσεις σε όσα έλεγαν ή έγραφαν για μένα. Αποφάσισα από τα πρώτα κιόλας χρόνια να μην μπλέκομαι σε όλα αυτά γιατί με αναστάτωναν. Η σιωπή δεν είναι πάντα εύκολη. Πολλές φορές σε πνίγει το δίκιο, θες να μιλήσεις, να σηκώσεις το τηλέφωνο και να απαντήσεις, να φωνάξεις, να διεκδικήσεις ακόμα και να βρίσεις. Να υπερασπιστείς με όποιον τρόπο τον εαυτό σου. Με θυμάμαι πολλές φορές να φτάνω στο αμήν πριν σηκώσω το τηλέφωνο ή πριν ανεβάσω κάτι ως απάντηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά πάντα κάτι με κράταγε».

Πόσο αλλάζει η ίδια μέσα από γεγονότα και καταστάσεις που συμβαίνουν στη ζωή της;

«Μέσα μου αλλάζουν τα πράγματα. Συνέχεια. Μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας αλλάζουν πολλές συνήθειες και πολλές πεποιθήσεις. Πολλά πράγματα που παλαιότερα θεωρούσα αδύνατα να γίνουν γίνονται και κάποια άλλα που τα αγαπούσα πολύ τελικά έπαψα να τα αγαπώ. Αλλάζουμε».

Παρακαλούμε περιμένετε ...