«Έγδυναν» εκκλησίες και συλλέκτες για να διακοσμούν τουριστικές βίλες!

«Έγδυναν» εκκλησίες και συλλέκτες για να διακοσμούν τουριστικές βίλες!

Ένα κύκλωμα με… γούστο εξάρθρωσε η αστυνομία

Από εκκλησίες και ιδιώτες συλλέκτες είχαν κλαπεί δεκάδες έργα τέχνης τα οποία στη συνέχεια έφταναν να διακοσμούν πολυτελείς βίλες, στις οποίες έμεναν (πολύ) ευκατάστατοι ξένοι τουρίστες, όπως αποκάλυψε η ιταλική αστυνομία.

Η μεγάλη επιχείρηση για να εντοπιστούν πολύτιμα και πανάκριβα έργα τέχνης έλαβε χώρα σε έναν από τους ιδιαίτερα «τσιμπημένους» σε τιμές τουριστικούς προορισμούς της χώρας: την ακτή του Αμάλφι.

Το τμήμα καλλιτεχνικής κληρονομιάς των Καραμπινιέρων ανακοίνωσε ότι ανέκτησε 37 πίνακες, ανάμεσά τους και ένα έργο ενός από τους σπουδαιότερους ζωγράφους του μπαρόκ του 17ου αιώνα, του Γκουίντο Ρένι, καθώς και πέντε ρετάμπλ (πίνακας που κοσμεί τον χώρο πίσω από την Αγία Τράπεζα) του 17ου και 18ου αιώνα που εκλάπησαν από εκκλησίες που είχαν πληγεί από σεισμούς κοντά στην Λ' Άκουιλα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, το κύκλωμα «έκλεβε έργα τέχνης και αργότερα τα χρησιμοποιούσε για τη διακόσμηση κάποιων πολυτελών επαύλεων στην ακτή του Αμάλφι, για την προσέλκυση ξένων τουριστών».

Και μάλιστα αυτή την υψηλού… γούστου διακόσμηση «πωλούσαν» ως ένα από τα δυνατά χαρτιά αυτών των καταλυμάτων.

Τα ανακτηθέντα έργα τέχνης είχαν κλαπεί τα τελευταία 20 χρόνια και τρεις άνθρωποι που συνδέονται με την αγοραπωλησία τους – έμποροι τέχνης και οι πελάτες τους – διώκονται, χωρίς να έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...