Σε περιπέτειες για μία διαφήμιση ο Πιρς Μπρόσναν

Σε περιπέτειες για μία διαφήμιση ο Πιρς Μπρόσναν

Απειλείται ακόμη και με διετή φυλάκιση από τις ινδικές αρχές

Οι αρχές του Νέου Δελχί ανακοίνωσαν, ότι ζήτησαν από τον διάσημο ηθοποιό Πιρς Μπρόσναν να εξηγήσει, γιατί εμφανίστηκε σε μια διαφήμιση για ένα σπρέι στόματος κατά της κακοσμίας, το οποίο συνδέεται με έναν εθιστικό τύπο μασώμενου καπνού.

Όπως αναφέρει το BBC, αν δεν απαντήσει εντός 10 ημερών, είναι πιθανό να του επιβληθεί πρόστιμο 63 ευρώ ή ακόμη και και καταδικαστεί σε διετή ποινή φυλάκισης. Δεν είναι ωστόσο σαφές, με ποιόν τρόπο μπορεί να του επιβληθεί η τιμωρία, αν δεν απαντήσει.

Ο ινδικός νόμος απαγορεύει όλες τις διαφημίσεις προϊόντων καπνού. Ο πρώην Τζέιμς Μποντ πάντως είχε καταγγείλει την «μη εξουσιοδοτημένη» χρήση της εικόνας του στη διαφήμιση για το προϊόν Pan Bahar το 2016, όταν πρωτοεμφανίστηκε.

«Ενημερώσαμε τον Πιρς Μπρόσναν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσαν αξιωματουχοι της υπηρεσίας υγείας του Νέου Δελχί στην εφημερίδα Indian Express. Το Pan Bahar συνδέεται συχνά με τα pan masala και gutka, έναν ισχυρό συνδυασμό καπνού, καρπού ινδοκάρυδου, μοσχολέμονου και γαρίφαλου, μεταξύ άλλων συστατικών. Μασάται από εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι εθίζονται στην ήπια ψυχοτρόπο επίδρασή του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...