Το ροζ είναι και πάλι στη μόδα εξαιτίας του… Τραμπ!

Το ροζ είναι και πάλι στη μόδα εξαιτίας του… Τραμπ!

Πώς ο Αμερικανός πρόεδρος επηρεάζει άθελά του τη μόδα

Εκτός όλων των άλλων, ο Τραμπ επηρεάζει και τη μόδα! Οι δυναμικές γραμμές και το ροζ που φέτος φοριούνται πολύ, οφείλονται στον Αμερικανό πρόεδρο.

Μπορεί να μην είναι προφανές, αλλά ορισμένες από τις πλέον αξιοσέβαστες εκδόσεις για τη μόδα εκτιμούν πως, ναι, ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ επηρεάζει τη μόδα (αν και δεν είναι στις προθέσεις του).

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μία από τους μεγαλύτερους ειδικούς του πλανήτη όσον αφορά τις μελλοντικές τάσεις στη μόδα, η Ολλανδή Lidewij Edelkoort - την οποία, κάποτε το Time είχε κατατάξει ανάμεσα στα 25 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο της μόδας - σε μελέτη της καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η επίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στις μακροσκοπικές τάσεις είναι ισχυρότατη.

Και οι μακροσκοπικές τάσεις - η μεγάλη εικόνα, δηλαδή - δίνουν τις τάσεις σε μικροσκοπικό επίπεδο, τις οποίες οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν ως θέματα για τις κρεασιόν τους.

Πιο απλά, όπως εξηγεί η βρετανική The Independent, ο Αμερικανός πρόεδρος επηρεάζει τη μόδα, αλλά όχι για τους λόγους που μπορεί να φαντάζεστε. Για την ακρίβεια, είναι η συμπεριφορά του στις γυναίκες που έχει εγκαινιάσει μια νέα εποχή στη μόδα!

Ο Τραμπ τράβηξε την προσοχή για τον τρόπο με τον οποίο αναφέρθηκε υποτιμητικά σε γυναίκες, από μια πρώην Μις Υφήλιο έως τη Σερ. Στην ουσία, λόγω Ντόναλντ Τραμπ αναζωπυρώθηκε η φωτιά της «χειραφέτησης των γυναικών» σε όλο τον κόσμο, κάτι που θυμίζει τις δεκαετίες του '70 και '80.

Σύμφωνα με την Annika Moller Henry, μάνατζερ για τις τάσεις και τα χρώματα στον κορυφαίο δανέζικο οίκο μόδας Vero Moda, η συμπεριφορά του Τραμπ έχει ως αποτέλεσμα να δίνουν οι σημερινές τάσεις στη γυναικεία μόδα έμφαση σε «υπογραμμισμένους ώμους, υπερβολή στα μανίκια, power suits (ρούχα που δίνουν την εντύπωση κάποιου σημαντικού και με εμπιστοσύνη στον εαυτό του), επικέντρωση στη μέση και άλλα χαρακτηριστικά που επικαλούνται τη «women power» (γυναικεία δύναμη».

Επιπλέον, ο πρόεδρος Τραμπ έχει πιστωθεί με την αναγέννηση του ροζ - το οποίο έγινε εξαιρετικά δημοφιλές λόγω της Πορείας των Γυναικών, το 2016 - και το οποίο είναι, σύμφωνα με τη Moller Henry, «ξανά στη μόδα, σε όλες τις αποχρώσεις του, σε συνδυασμό με πορτοκαλί, λιλά ελεκτρίκ, και το μπλε του τζην».

Παρακαλούμε περιμένετε ...