10 τρόποι για να πιεις την σαμπάνια σου όπως πρέπει

10 τρόποι για να πιεις την σαμπάνια σου όπως πρέπει

Η Elise Losfelt, champagne expert της Moët & Chandon μας δίνει πολύτιμες συμβουλές

Καθώς μπαίνουμε στην εορταστική περίοδο, και προετοιμαζόμαστε για τα ρεβεγιόν μας, η επιλογή της σαμπάνιας θέλει προσοχή. Εδώ είναι οι 10 κορυφαίες συμβουλές της Elise Losfelt, champagne expert της Moët & Chandonγια, για να βεβαιωθείτε ότι θα απολαύσετε τη σαμπάνια σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

1. Το ποτήρι

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε σαμπάνια είναι σε ποτήρι Riedel, το οποίο είναι πιο κοίλο στο κάτω μέρος και λίγο πιο στενό στο χείλος. Αυτό βοηθά να απολαύσουμε τα αρώματα της σαμπάνιας.

2. Το άνοιγμα της σαμπάνιας

Το προσεκτικό άνοιγμα του μπουκαλιού είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε μια σαμπάνια. Κατά το άνοιγμα της φιάλης σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει το ειδικό μεταλλικό προστατευτικό, διότι αυτό είναι που σας βοηθά να ελέγχετε το φελλό ώστε να μην πεταχτεί όταν ανοίξει, και επίσης σας δίνει δύναμη για να βοηθήσει το διαχωρισμό του φελλού από το μπουκάλι. Κατά την αφαίρεση του φελλού, κρατήστε το πάνω μέρος του μεταλλικού προστατευτικού με τον αντίχειρά σας για να κρατήσετε το φελλό στη θέση του ανοίγοντας το σύρμα όσες φορές χρειαστεί. Στη συνέχεια, κρατήστε το μεταλλικό προστατευτικό και τον φελλό μαζί με το ένα χέρι, ενώ χρησιμοποιώντας το άλλο στρίψτε τη βάση της φιάλης σε κυκλική φορά μακριά βγάζοντας αργά το φελλό προς τα έξω. Στρίβοντας το μπουκάλι αντί του φελλού σας επιτρέπει να αφαιρέσετε πιο απαλά το φελλό και να έχετε περισσότερο έλεγχο.

3. Η αποθήκευση

Είναι λάθος να αφήνετε τη σαμπάνια στο ψυγείο. Εάν σχεδιάζετε να την απολαύσετε αμέσως (μέσα σε 3 ή 4 ημέρες μετά την αγορά της) η αποθήκευση στο ψυγείο είναι μια χαρά. Αλλά αν κάθεται εκεί για εβδομάδες ο φελλός μπορεί να στεγνώσει, καθώς δεν υπάρχει υγρασία στα ψυγεία. Όταν οι φελλοί στεγνώνουν, η σφράγιση μεταξύ της φιάλης και του φελλού χαλαρώνει και η σαμπάνια θα οξειδωθεί γρηγορότερα, αλλάζοντας τα αρώματα της. Αντ 'αυτού, κρατήστε τη σε ένα δροσερό μέρος στο σπίτι σας, μακριά από κάθε φως, και όπου η θερμοκρασία είναι σταθερή.

4. Η ιδανική θερμοκρασία

Μόλις είστε έτοιμοι να απολαύσετε τη σαμπάνια σας, ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσετε το μπουκάλι σας είναι να γεμίσετε μία σαμπανιέρα με πάγο και το ένα τρίτο με νερό και να αφήσετε το μπουκάλι σας να κρυώσει για 15-20 λεπτά.

5. Η σωστή ποσότητα στο ποτήρι

Όταν βάζετε σαμπάνια, συμπληρώστε μόνο το 1/3 του ποτηριού σας. Αν το γεμίσετε, θα ζεσταθεί πολύ γρήγορα!

6. Κρατήστε σωστά το ποτήρι

Επίσης, θυμηθείτε να κρατάτε το ποτήρι σας από το πόδι και όχι από τον κορμό, επειδή η θερμότητα από το χέρι μας μεταφέρεται στα τοιχώματα του ποτηριού και από εκεί στη σαμπάνια, με αποτέλεσμα να θερμαίνεται πολύ πιο γρήγορα.

7. Το πώμα

Στο μεταξύ, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα καλό πώμα σαμπάνιας! Ένα πώμα θα κρατήσει το ανοιχτό μπουκάλι σας φρέσκο ​​για περίπου 1 ημέρα, σε περίπτωση που δεν μπορέσετε να την καταναλώσετε όλη.

8. Σαμπάνια με το γεύμα σας

Απολαύστε σαμπάνια στη διάρκεια ενός γεύματος! Πολλοί πιστεύουν ότι θα πρέπει να απολαμβάνουν τη σαμπάνια μόνο ως απεριτίφ, αλλά ότι δεν είναι ο μόνος τρόπος για να την πιείτε. Η σαμπάνια συνδυάζεται άψογα με ψάρια, κρέας, ψητά λαχανικά και ριζότο, και μπορεί να αναδείξει νέες γεύσεις που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ με αυτά τα πιάτα!

9. Τα καλύτερα πιάτα για να συνδυάσετε με την σαμπάνια

Επίσης, μην φοβάστε να πειραματιστείτε με διάφορα πιάτα. Τα στρείδια και το χαβιάρι είναι φανταστικά με σαμπάνια, αλλά και πιο casual πιάτα όπως τηγανητό κοτόπουλο και τυρί είναι εξίσου νόστιμα με την σαμπάνια! Μην ξεχνάτε ότι η σαμπάνια αγαπά τα λιπαρά, αλμυρά και λιπαρά τρόφιμα που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα και τον φρουτώδη χαρακτήρα του κρασιού, έτσι τροφές όπως μπιφτέκια, tacos, σάλτσα μπάρμπεκιου και αστακός είναι συναρπαστικά και ταιριαστά για να δοκιμάσετε με σαμπάνια κάτι που οι γνώστες απολαμβάνουν εδώ και χρόνια!

10. Γιορτάστε κάθε μέρα

Εάν έχετε ένα μπουκάλι σαμπάνια στο ψυγείο σας, μην περιμένετε μια ειδική περίσταση για να την απολαύσετε. Θα δείτε ότι με το άνοιγμα του μπουκαλιού, η ειδική περίσταση, θα έρθει σε σας. Γιορτάστε τη ζωή κάθε μέρα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...